Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και υψηλότερα επιδόματα και δάνεια στους φοιτητές υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανότατα σε μια προσπάθεια να κερδίσει ψήφους εν όψει των προεδρικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν το 2012 στη χώρα.

«Από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας είναι η αύξηση των τιμών των τροφίμων κι εμείς δεν μπορούμε και δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στις κοινωνικές μας υποχρεώσεις» τόνισε ο Πούτιν μιλώντας σε οπαδούς του κόμματός του «Ενωμένη Ρωσία» στο Μπριάνσκ.

Ανακοίνωσε ότι από φέτος το φθινόπωρο οι εργαζόμενοι του δημοσίου θα έχουν μισθολογική αύξηση 6,5%, μαζί με τους φοιτητές, που τα δάνειά τους θα είναι αυξημένα 9%. Επίσης, έκαμε πολλές αναφορές σε μία ανθούσα βιομηχανία όπλων στη Ρωσία, ακόμα και στην κατασκευή δύο νέων πόλεων στην περιοχή γύρω από τη Μόσχα, έως το 2020.

Στις 13 Μαρτίου διεξάγονται στη Ρωσία περιφερειακές εκλογές, ενώ το 2012 αναμένονται οι προεδρικές εκλογές μέσω των οποίων πολλοί προβλέπουν την επάνοδο του Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Ωστόσο, ο Πούτιν, που προήδρευσε της Ρωσίας από το 2000 έως το 2008 αρνείται να αποκαλύψει εάν έχει σχέδια επανόδου του στο Κρεμλίνο, ή άν θα ευλογήσει την παράταση της θητείας του προστατευόμενού του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.