Ο μεγαλύτερος φόβος του κ. Τρισέ είναι πως: «επειδή καταφέραμε να αποφύγουμε την ύφεση και απολαμβάνουμε σήμερα μια οικονομική ανάκαμψη, θα επιβραδύνουμε τις μεταρρυθμίσεις που εξακολουθούν να είναι αναγκαίες και επείγουσες. Αυτός είναι ο κύριος κίνδυνος» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Μεταξύ των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ο κ.Τρισέ αναφέρεται στην ανάγκη να βελτιωθεί η διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ, μεταξύ άλλων με την ενίσχυση των κυρώσεων κατά χωρών των οποίων οι προϋπολογισμοί ξεφεύγουν από προβλεπόμενα όρια. Για τη βελτίωση της ανάπτυξης στις χώρες της ζώνης του ευρώ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρει τη δημιουργία μιας πραγματικής ενιαίας αγοράς υπηρεσιών που θα μπορούσε να δώσει μια πραγματική ώθηση στη δυναμική ανάπτυξη της Ευρώπης και της αγοράς εργασίας, η οποία χρειάζεται πολύ περισσότερη ευελιξία σε ορισμένες χώρες.

Επανέλαβε την υποστήριξή του για τις πολιτικές οικονομικής λιτότητας, εξηγώντας ότι: «δεν είμαι πεπεισμένος για την απλοϊκή λογική που θέλει την υγιή δημοσιονομική πολιτική να αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη. Αντίθετα, φορολογικές περικοπές καλά στοχευμένες σε χώρες όπου αυτό είναι αναγκαίο, επιτρέπουν την αύξηση της ανάπτυξης, διότι τα υγιή δημόσια οικονομικά είναι επωφελή για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων, των επενδυτών και των αποταμιευτών, πράγματα ζωτικής σημασίας αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και απασχόληση».