Η χθεσινή ολική έκλειψη ηλίου έκλεψε τις εντυπώσεις αφού για περίπου 4 λεπτά η μέρα έγινε νύχτα όταν το φεγγάρι πέρασε μπροστά τον ήλιο καλύπτοντας τον για λίγο δημιουργώντας ένα απόκοσμο φαινόμενο που σύμφωνα με τη NASA το παρακολούθησαν τουλάχιστον 300 εκατ. άνθρωποι από το Μεξικό έως τον Καναδά.

Το ξεχωριστό αυτό φαινόμενο σχολίασε και ο πρόεδρος της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν σε βίντεο ωστόσο οι χρήστες του X προτίμησαν το μοναδικό βίντεο του Έλον Μασκ που παρουσιάσε την έκλειψη από ένα δορυφόρο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (08/04) ολικής ηλιακής έκλειψης οι επιστήμονες συνέλεξαν ανεκτίμητα δεδομένα για τα πάντα- από την ατμόσφαιρα του Ήλιου μέχρι τις παράξενες συμπεριφορές των ζώων – ακόμα και για τις πιθανές επιπτώσεις στον άνθρωπο σύμφωνα με την ΕΡΤ..

Η ολική έκλειψη προκαλείται καθώς ο Ήλιος βρίσκεται κοντά στην κορύφωση του 11ετούς κύκλου του, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που κόβει την ανάσα. Το στέμμα λάμπει εντυπωσιακά από τη σιλουέτα της Σελήνης κατά μήκος της διαδρομής της ολικής έκλειψης που εκτείνεται σε περίπου 185 χιλιόμετρα, μεγαλύτερος σε σύγκριση με το 2017 και εκτείνεται από το Μεξικό έως τον Καναδά μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών.