Το καλοκαίρι πλησιάζει και είναι μια καλή στιγμή για να αρχίσει ο προγραμματισμός των καλοκαιρινών ταξιδιωτικών σχεδίων. Είτε θέλετε να ταξιδέψετε εκτός συνόρων είτε να παραμείνετε εντός αυτών, το Google Flights έχει ένα ταξίδι για όλους, στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για το καλοκαίρι του 2024.

Η λίστα, η οποία βασίζεται στους προορισμούς που αναζητήθηκαν περισσότερο από τους ταξιδιώτες εντός των ΗΠΑ στο Google Flights για ταξίδια μεταξύ 1ης Ιουνίου και 31ης Αυγούστου, σύμφωνα με το The Points Guy που επικαλείται η «NYPost», παρουσιάζει πολλές από τις αναμενόμενες τοποθεσίες, αλλά όπως είναι λογικό, κρύβει και κάποιες εκπλήξεις.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός για το καλοκαίρι του 2024 είναι το Λονδίνο, ενώ, παραδόξως, το Παρίσι -το οποίο θα φιλοξενήσει τους επερχόμενους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες– βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Γαλλία Παρίσι

Το Τόκιο κατέλαβε την τρίτη θέση, σημειώνοντας άλμα από την όγδοη θέση που κατείχε το 2023, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ρώμη στο Νο. 4 και στο Νο. 5 βρίσκεται η Νέα Υόρκη.

Το Κανκούν μπορεί να ήταν στη δεύτερη θέση πέρυσι, αλλά δεν είναι τόσο δημοφιλές το 2024, υποχωρώντας στην έκτη θέση.

Η έβδομη, η όγδοη και η ένατη θέση ήταν επίσης εντός των ΗΠΑ, με πολλούς ταξιδιώτες να αναζητούν το Ορλάντο, το Λας Βέγκας και το Σιάτλ, αντίστοιχα.

Την πρώτη 10άδα κλείνει η Αθήνα, με το δημοσίευμα να τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ένας καυτός ταξιδιωτικός προορισμός για το φετινό καλοκαίρι.

Η Μαδρίτη και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο μπήκαν για πρώτη φορά στην πρώτη 20άδα, στις θέσεις 18 και 20, αντίστοιχα.

Η λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς σύμφωνα με το Google Flights

  1. Λονδίνο
  2. Παρίσι
  3. Τόκιο
  4. Ρώμη
  5. Νέα Υόρκη
  6. Κανκούν
  7. Ορλάντο
  8. Λας Βέγκας
  9. Σιάτλ
  10. Αθήνα, Ελλάδα
  11. Λος Άντζελες
  12. Μαϊάμι
  13. Βαρκελώνη
  14. Δουβλίνο
  15. Φορτ Λόντερντεϊλ
  16. Χονολουλού
  17. Ντένβερ
  18. Μαδρίτη
  19. Βοστώνη
  20. Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο