Την Τρίτη (19/03) θα αποφανθεί το δικαστήριο της Βαρκελώνης για την αποφυλάκιση ή μη του Ντάνι Άλβες σε ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ πρόκειται για την τέταρτη φορά που η υπεράσπιση ζήτησε το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά η δικαιοσύνη το είχε απορρίψει υπό το φόβο ο πρώην αμυντικός να διαφύγει στη Βραζιλία.

Ο 40χρονος ποδοσφαιριστής στις 22 Φεβρουαρίου καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βαρκελώνης σε 4,35 χρόνια φυλάκισης, καθώς και στην υποχρέωση να καταβάλλει 150.000 ευρώ, σε μια κοπέλα την οποία κατηγορείται ότι βίασε μέσα σε νυχτερινό κέντρο.

Μάλιστα η εισαγγελία είχε ζητήσει η φυλάκιση του ποδοσφαιριστή να είναι εννέα έτη.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης 5ετή εποπτευόμενη αποφυλάκιση στον πρώην διεθνή Βραζιλιάνο μετά την αποφυλάκισή του και απαγόρευση προσέγγισης του θύματός του για 9,5 χρόνια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τα γεγονότα έλαβαν χώρα τη νύχτα της 30ης προς 31η Δεκεμβρίου 2022, ενώ ο Ντάνι Άλβες βρισκόταν με έναν φίλο του σε VIP χώρο του νυχτερινού κέντρου Sutton στη Βαρκελώνη, μετά την επιστροφή του από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής πρόσφερε σαμπάνια στο θύμα, τον ξάδερφό της και μια φίλη της και στη συνέχεια την κάλεσε να τον ακολουθήσει σε ένα διπλανό δωμάτιο με τουαλέτα.

Εκεί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είχε «βίαιη συμπεριφορά» απέναντι στη νεαρή γυναίκα, η οποία βίωσε «κατάσταση αγωνίας και τρόμου».