Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που απεικονίζουν πώς θα έμοιαζε το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη αν είχε εντοπιστεί και δημιουργήθηκαν χάρη σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Ουαλός Jeff Leahy λατρεύει φανατικά τον διαβόητο δολοφόνο που έδρασε το 1888 και αποφάσισε να δημιουργήσει το πρόσωπό του, βασιζόμενος στα χαρακτηριστικά του κύριου υπόπτου Aaron Kosminski.

Έτσι, μάζεψε φωτογραφίες συγγενών του Πολωνού κουρέα που θεωρήθηκε πως μπορεί να ήταν ο δολοφόνος και τις επεξεργάστηκε στο πρόγραμμα Midjourney. Το αποτέλεσμα που προέκυψε, δείχνει έναν γοητευτικό νεαρό άνδρα με έντονα χαρακτηριστικά και βλέμμα που κρύβει ένα μυστικό».

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ φωτογραφία του και αυτή είναι η καλύτερη που θα έχουμε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Leahy σε δηλώσεις που έκανε, σύμφωνα με τη New York Post.

Move over, Ted Bundy — there’s a new-old serial hottie in town.

Posted by New York Post on Saturday, February 17, 2024

«Είχα δύο φωτογραφίες της αδελφής του Matilda, μία του θείου του και μία άλλου στενού συγγενή του. Είχα και μία του κουνιάδου του, αφού οι οικογένειες ήταν στενά συνδεδεμένες, καθώς τα ξαδέρφια παντρεύονταν για γενιές», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι οι βρετανικές αρχές δεν ανακάλυψαν ποτέ την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Βασικός ύποπτος θεωρήθηκε ο κουρέας Aaron Kosminski και το 1890 στάλθηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ενώ πέθανε το 1919 σε ηλικία 53 ετών.