Μια πελάτισσα φέρεται να αναγκάστηκε να φύγει από ένα εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία εξαιτίας μιας φύλακα ασφαλείας (υπαλλήλου σεκιούριτι), που δεν ενέκρινε το ντύσιμό της· περιστατικό που κατέληξε με τη συγγνώμη της επιχείρησης για τη συμπεριφορά της υπαλλήλου. Όταν η 20χρονη Μάντισον Γκριν πήγε στο «Dalby Shoppingworld», για να κάνει ψώνια για τη γιαγιά της, τη σταμάτησε μια γυναίκα φύλακας, που δεν ενέκρινε το crop top που φορούσε.

«Μπορώ να δω την κοιλιά σου», της είπε η φύλακας και η Γκριν της απάντησε: «Πώς γίνεται να υπάρχει κατάστημα εδώ μέσα, που πουλάει τέτοια ρούχα, αλλά εγώ να μην μπορώ να τα φορέσω εδώ;».

Η φύλακας απάντησε ότι έπρεπε να φοράει κάτι που να καλύπτει όλη την κοιλιά της. Στη συνέχεια, η Γκριν επισήμανε ότι υπήρχε και άλλη γυναίκα με παρόμοιο μπλουζάκι στο κατάστημα, για να λάβει την απάντηση ότι «είχε δει εκείνη πρώτη και γι΄αυτό απαιτήσει να φύγει».

Woman kicked out of shopping centre because of outfit

#EXCLUSIVE: A Queensland shopping centre has been forced to apologise after a young woman was kicked out by a security guard because of her outfit. #9News

Posted by 9 News on Thursday, February 8, 2024

Στη συνέχεια, η φρουρός την ακολούθησε μέσα και έξω από ένα σούπερ μάρκετ. «Αφήστε με ήσυχη, σταματήστε να με ακολουθείτε!», φώναξε η Γκριν.

«Αυτή είναι η δουλειά μου», είπε εκείνη και συνέχισε να την ακολουθεί. «Σου ζήτησα να βγεις έξω, φύγε!», φώναξε η φύλακας.

«Ήταν αρκετά εκφοβιστικό», δήλωσε η Γκριν αργότερα στο «9 News», προσθέτοντας ότι παραπονέθηκε στη διεύθυνση του εμπορικού κέντρου για το περιστατικό. «Είμαι γυναίκα και ξέρω σίγουρα ότι μου επιτρέπεται να φοράω αυτά τα πράγματα. Είμαστε στο 2024. Δεν βλέπω κανένα απολύτως θέμα με αυτό», τόνισε.

Την Πέμπτη, η «Dalby Shoppingworld» έστειλε μια δήλωση στο «Nine», που επιβεβαίωσε ότι η Γκριν δεν παραβίασε κανέναν από τους κανόνες του εμπορικού κέντρου και ότι έκτοτε της ζήτησε συγγνώμη. «Η συγκεκριμένη υπάλληλος ασφαλείας δε θα εργαστεί στο Dalby Shoppingworld στο μέλλον».