Μια καταναλώτρια ανακάλυψε με τρόμο ένα νεκρό ποντίκι στον πάτο μιας σακούλας με ρύζι. Το πακέτο με το αυστραλιανό ρύζι μικροκυμάτων μάρκας σούπερ μάρκετ Woolworths ήταν ένα από τα πέντε που αγοράστηκαν στις 22 Ιανουαρίου.

Η Sarah-Jayne Hayward, 46 ετών, ετοίμαζε δείπνο με την 25χρονη κόρη της, Claudia, η οποία ευτυχώς άδειασε το περιεχόμενο του πακέτου σε ένα μπολ πριν το ζεστάνει, όπως αναφέρει το «Perth Now». Οι δυο γυναίκες είδαν κάτι γκρι που έμοιαζε με μούχλα, αλλά μετά από περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ποντίκι.

«Ήμουν τρομοκρατημένη και σαστισμένη. Μύριζε άσχημα, αλλά δεν ήταν μουχλιασμένο και δεν φαινόταν καν παλιό», δήλωσε η Hayward. «Υπήρχε αίμα και μια μπαγιάτικη υγρή μυρωδιά».

Λέγοντας ότι ήταν κάτι «για το οποίο μόνο έχεις ακούσει, αλλά δε σου συμβαίνει», η μάνα αποκάλυψε ότι η κόρη της ένιωσε ναυτία. Όπως ήταν αναμενόμενο, και οι δύο απομακρύνθηκαν από το φαγητό τους και από τότε δε θέλουν να φάνε ρύζι. «Ένιωθε άρρωστη και εγώ ήμουν σοκαρισμένη», δήλωσε η μητέρα για την κόρη της. «Άρχισε να νιώθει ναυτία και να αντιδρά εμφανώς και δεν μπορούσε να φάει πολύ για μέρες μετά. Είχα, επίσης, αγοράσει κινέζικο φαγητό εκείνο το βράδυ και κατέληξα να το πετάξω».

Η Hayward πήγε το ρύζι στην Woolworths Treendale, στην Αυστραλία, η οποία της πρόσφερε επιστροφή χρημάτων χωρίς ερωτήσεις. Ο υπάλληλος της εξυπηρέτησης πελατών ζήτησε συγγνώμη και συμβούλεψε τη Hayward να επικοινωνήσει με τα κεντρικά γραφεία, για να το αναφέρει.

Εκπρόσωπος της Woolworths δήλωσε ότι η ασφάλεια των τροφίμων λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη και ότι όταν αναφέρονται ζητήματα, διερευνώνται αμέσως, σύμφωνα με τη «New York Post».