Για δολοφονία κατηγορείται ο αστυνομικός Φελίπε Χερνάντεζ από το Νιου Μέξικο των ΗΠΑ, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε την 45χρονη Τερέζα Γκόμεζ, καθώς έφευγε από έλεγχο που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή.

Βίντεο από την κάμερα στη στολή του αστυνομικού δείχνει τον ένστολο να κάνει ερωτήσεις στην Γκόμεζ. «Δεν ακούς», της απαντάει όταν εκείνη τον ρωτά για ποιο λόγο χρειάζεται το όνομά της. «Επειδή κάνω έρευνα» συνεχίζει…

Γράφοντας τα στοιχεία της, επιτρέπει στην Γκόμεζ να μπει ξανά στο αυτοκίνητό της, αλλά εκείνη βάζει μπρος με την πόρτα ανοιχτή. Σε αυτή τη φάση ο αστυνομικός πυροβολεί τουλάχιστον τρεις φορές, φωνάζοντας στη γυναίκα «Σταμάτα!». Η Γκόμεζ ακούγεται να ουρλιάζει, καθώς το αυτοκίνητο σταματά λίγα μέτρα μακριά.

Λίγο πριν πυροβολήσει την 45χρονη ο αστυνομικός ακούγεται να λέει: «Θα σου κάνω τη ζωή πραγματική κόλαση».

«Δεν υπήρχε ανάγκη να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βία», είπε ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση, προσθέτοντας ότι ο αστυνομικός «δεν ήταν ποτέ στη ζώνη του κινδύνου. Ερευνήσαμε το ενδεχόμενο της αυτοάμυνας, αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση», σύμφωνα με πληροφορίες της NewYorkPost.

Ο Χερνάντεζ είναι ήδη σε αργία από τις 17 Οκτωβρίου.