Η πρώην μάνατζερ του ράπερ Κανσεμπέρο, Νατάλια Αμέστικα, ομολόγησε πως τον δολοφόνησε, σύμφωνα με τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από δικαστήριο της Βενεζουέλας. Ο Κανσεμπέρο, που είχε χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος ισπανόφωνος ράπερ από το περιοδικό Rolling Stone, πέθανε το 2015 και τότε είχε θεωρηθεί πως αυτοκτόνησε.

Τώρα, η πρώην μάνατζέρ του ομολόγησε πως νάρκωσε τον ράπερ και τον μαχαίρωσε. Στη συνέχεια και σύμφωνα με το bbc.com, μαζί με τον αδερφό της πέταξαν τον Κανσεμπέρο από τον 10ο όροφο. Η οικογένειά του και οι φίλοι του ποτέ δεν πίστεψαν την εκδοχή της αυτοκτονίας και η υπόθεση άνοιξε ξανά τον προηγούμενο μήνα, μετά από πιέσεις τους.

Την Τρίτη (26/12), ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ έδωσε στη δημοσιότητα τις καταγεγραμμένες καταθέσεις της Νατάλιας και του αδελφού της Γκιγιέρμο από τις 19 Δεκεμβρίου, στις οποίες οι δύο τους εξιστορούν τι συνέβη τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Κανσεμπέρο.

Τι προηγήθηκε της δολοφονίας

Η Νατάλια Αμέστικα ισχυρίζεται ότι είχε εξοργιστεί κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας του ράπερ στη Χιλή, όταν ο φίλος και παραγωγός του ράπερ, Κάρλος Μολνάρ, της είχε πει ότι δεν θα της επιστρέφονταν τα αεροπορικά εισιτήρια που είχε αγοράσει αλλά ούτε και θα λάμβανε μερίδιο από τα κέρδη της περιοδείας, την οποία ισχυρίζεται ότι είχε οργανώσει. Η Αμέστικα και ο 35χρονος Κάρλος Μολνάρ ήταν ζευγάρι και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν σχέση για περισσότερα από 10 χρόνια.

Η ίδια ισχυρίζεται, επίσης, ότι έμαθε κατά τη διάρκεια της περιοδείας ότι ο Κανσεμπέρο δεν την ήθελε πλέον ως μάνατζέρ του. «Αυτό με πλήγωσε πολύ», λέει καθισμένη σε μια καρέκλα, κοιτάζοντας την κάμερα.

Θυμάται ότι τη νύχτα της 19ης Ιανουαρίου 2015, ο Κανσεμπέρο και ο Μολνάρ ήρθαν στο διαμέρισμά της στην πόλη Maracay της Βενεζουέλας. «Τα παιδιά είχαν φύγει, για να μείνουν με τη γιαγιά τους και προέκυψε η ευκαιρία να τους φτιάξω ένα τσάι». Η Αμέστικα λέει ότι έβαλε στο τσάι ένα ισχυρό ηρεμιστικό.

Όταν ο σύντροφός της, Κάρλος Μολνάρ, όντας ναρκωμένος μπήκε στην κουζίνα, όπου η Νατάλια μαγείρευε το δείπνο, η ίδια τον μαχαίρωσε στο λαιμό, στην πλάτη και στο χέρι. «Ο Κανσεμπέρο με είδε και ανησύχησε πολύ, αλλά ήταν επίσης ναρκωμένος. Του εξήγησα ότι ήταν μια κρίση οργής, ότι δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου», θυμάται. «Εκείνος σωριάστηκε στον καναπέ κοιμισμένος και τον μαχαίρωσα δύο φορές στο πλάι. Σε απόγνωση, κάλεσα τότε τον αδελφό μου, για να με βοηθήσει να βρω μια λύση».

«Αν θέλετε να συνεργαστούμε, θα σας κοστίσει 10.000 δολάρια»

Τότε, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια, ο αδελφός της έφτασε μαζί με τρεις αξιωματικούς της υπηρεσίας πληροφοριών της Βενεζουέλας “Sebin”. «Έφτιαξαν τη σκηνή με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζει με δολοφονία και αυτοκτονία. Έτσι, μαχαίρωσαν τον Κάρλος μερικές ακόμη φορές, ο αδελφός μου, Γκιγιέρμο, τον μαχαίρωσε τέσσερις φορές. Τα υπόλοιπα τα έκαναν οι υπάλληλοι της Sebin», εξηγεί η ίδια.

Η Αμέστικα περιγράφει ότι ο αδελφός της χτύπησε το πρόσωπο του Κανσεμπέρο, για να φανεί ότι συμμετείχε σε καυγά. «Στη συνέχεια μάς είπαν να τον πετάξουμε από το παράθυρο, για να ολοκληρώσουμε τη σκηνή της δολοφονίας – αυτοκτονίας», λέει.

Ο αδελφός της υποστηρίζει την αφήγησή της για τη βραδιά στην κατάθεσή του, που δόθηκε επίσης στη δημοσιότητα από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. «Σηκώσαμε το πτώμα και το πετάξαμε», λέει για τη στιγμή που αυτός και η αδελφή του έκαναν να φαίνεται ότι ο ράπερ είχε πηδήξει από το παράθυρο.

Ισχυρίζεται ότι οι ιατροδικαστές παρατήρησαν γρήγορα το γεγονός ότι η σκηνή του εγκλήματος φαινόταν «πειραγμένη». «Μου είπαν: “Αν θέλετε να συνεργαστούμε, θα σας κοστίσει 10.000 δολάρια“. Δεδομένων των συνθηκών, συμφώνησα», λέει, περιγράφοντας το πώς οι υπάλληλοι της εγκληματολογικής υπηρεσίας βοήθησαν τον ίδιο και την αδελφή του να παραποιήσουν τη σκηνή του εγκλήματος.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ, δήλωσε ότι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για αρκετούς από τους υπαλλήλους της Sebin, που βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος, καθώς και για έναν ιατροδικαστή και δύο ερευνητές της εισαγγελίας που συμμετείχαν στην έρευνα που ακολούθησε. Πρόσθεσε ότι έξι άτομα έχουν ήδη τεθεί υπό κράτηση, ενώ αναζητούνται και άλλα.