Οι μέρες αυτές είναι για να τις περνάμε με όμορφες εικόνες, οι οποίες θα μας γεμίζουν γαλήνη. Στο πνεύμα το Χριστουγέννων θα προσθέσουμε τη μαγεία από τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρω του κόσμου και δείχνουν διάφορες στιγμές των ανθρώπων που τον κατοικούν.

Στο δική μας κόσμο, οι δρόμοι έχουν γεμίσει λαμπιόνια και μυρίζουν γιορτές. Σε άλλα μέρη της Γης, όμως, οι σκηνές που βιώνουν οι άνθρωποι είναι πιο σκληρές. Οι φωτογραφίες, λοιπόν, έχουν τη μοναδική ικανότητα να μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα και, πολλές φορές, μας κάνουν να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Οι πιο ωραίες μέρες του χρόνου για βόλτα στο κέντρο

Αδιαμφισβήτητα, ο στολισμός της Αθήνας δίνει κίνητρο να περπατήσουν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας στο κέντρο. Ο ουρανός της πόλης έχει γεμίσει από αστέρια και η Πανεπιστημίου είναι πιο φωτεινή από ποτέ. Στην παραπάνω φωτογραφία, όμως, η Ακρόπολη καταφέρνει ξανά να κλέψει την παράσταση όπως στέκει αγέρωχη στην κορυφή της πρωτεύουσας.

Ιταλία, Μιλάνο: Πού είναι ο πραγματικός Άγιος Βασίλης;

Αν κάποιος σας πει πως δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης, εσείς να του πείτε πως έχετε δει χιλιάδες Άγιους Βασίληδες στη φωτογραφία από το κέντρο του Μιλάνου. Ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που έβαλαν τη στολή του Άγιου Βασίλη και συμμετείχαν στον αγώνα για τη συγκέντρωση χρημάτων για την παιδιατρική ογκολογία, ίσως κάπου βρίσκεται και ο… πραγματικός Άγιος Βασίλης.

Ισλανδία, Γκρίνταβικ: Η στιγμή που το ηφαίστειο «ξύπνησε»

Κατακλύζοντας τα πάντα στο πέρασμά της, η λάβα από το ηφαίστειο στο Γκρίνταβικ στη χερσόνησο Ρέικιανες της Ισλανδίας αναβλύζει από τα έγκατα της Γης χωρίς σταματημό. Μέχρι στιγμής, έχουν εκφραστεί φόβοι πως ίσως το Γκρίνταβικ χαθεί για πάντα, ενώ όλοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους.

Βηθλεέμ: Τα διαφορετικά Χριστούγεννα

Μπορεί οι παγκοσμίου φήμης χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Βηθλεέμ να έχουν ανασταλεί λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, οι πιστοί στο σημείο, όμως, σπεύδουν εκεί για να προσευχηθούν. Στη φωτογραφία, Λατίνοι κληρικοί προσεύχονται στη Βασιλική της Γεννήσεως ή Εκκλησία της Γεννήσεως, στη Βηθλεέμ, που παραδοσιακά πιστεύεται ότι είναι ο τόπος γέννησης του Ιησού Χριστού.

Λωρίδα της Γάζας: Στην ουρά για λίγο φαγητό

Παλαιστίνιοι σχηματίζουν ουρά για ένα δωρεάν γεύμα στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας. Οι διεθνείς οργανώσεις αρωγής λένε ότι η Γάζα υποφέρει από ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων και άλλων βασικών αγαθών ως αποτέλεσμα του πολέμου.

ΗΠΑ, Σικάγο:

Στο Σικάγο, υπάρχει ένας κήπος που έχει μετατραπεί σε έναν κόσμο μουσικής, χρωμάτων και φωτός. Οι επισκέπτες του Lightscape του Βοτανικού Κήπου του Σικάγο, απολαμβάνουν τα φώτα και τη μουσική.

Ινδία: Η γαλήνη του δρόμου

Στην Ινδία οι εργάτες πηγαίνουν στη δουλειά τους ένα κρύο πρωινό κοντά στη συνοριακή περιοχή Ranbir Singh Pura, περίπου 35 χιλιόμετρα νότια του Τζαμού.