Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η Jerusalem Post όταν δημοσίευσε ένα άρθρο αυτοβοήθειας για την υγεία και το πώς μπορούν οι Ισραηλινοί «να χρησιμοποιήσουν το άγχος του πολέμου για να χάσουν βάρος».

«Πώς να χρησιμοποιήσετε το άγχος από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς για να χάσετε βάρος», ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος του άρθρου, το οποίο μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκε από την ισραηλινή ιστοσελίδα, όπως αναφέρει το mediaite.  

«Οι φόβοι για ρουκέτες και πυραύλους εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς βάζουν εκατομμύρια Ισραηλινούς σε μια συνεχή κατάσταση άγχους και στρες. Αλλά μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε αυτό το άγχος για να χάσετε βάρος και να παραμείνετε υγιείς», αναφερόταν στο σχόλιο στην ανάρτηση του άρθρου στο Χ, πρώην Twitter.

Μάλιστα η ανάρτηση συνοδευόταν και από τα hashtags: #Israel | #HamasTerrorists | #Gaza | # #weightloss». Το tweet διαγράφηκε μαζί με το άρθρο.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατακεραύνωσαν το άρθρο και την Jerusalem Post. Ενδεικτικά ορισμένες αναρτήσεις: