Aρκετές από εμάς έχουμε ξεσπάσει στα φρύδια μας κατά καιρούς (ειδικά εμείς που ακολουθήσαμε στα 90’s την τάση των πολύ λεπτών φρυδιών), με αποτέλεσμα το σήμερα να είναι σκληρό για την εικόνα τους.

Η αλήθεια είναι πως οι τάσεις στα φρύδια αλλάζουν χρόνο με το χρόνο, επομένως είναι αρκετά δύσκολο να τις ακολουθήσετε όλες πιστά. Ωστόσο, την τελευταία δεκαετία θα λέγαμε πως κυριαρχεί στις τάσεις το microblading, η οποία στοχεύει σε ένα πυκνό και έντονο αποτέλεσμα.

Τι είναι το microblading;

Η τεχνική του microblading είναι μια διαδικασία τατουάζ, που χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την εμφάνιση των φρυδιών. Ένας ειδικά εκπαιδευμένος τεχνίτης χρησιμοποιεί ένα μικρό εργαλείο με λεπίδες, το οποίο μοιάζει με ένα μικρό μαχαίρι, για να εφαρμόσει μια ημι-μόνιμη μελάνη στην επιδερμίδα σας σε μια διαδικασία που μοιάζει με σχεδίαση με μολύβι.

Ο στόχος του microblading είναι να δημιουργήσει φυσικά εμφανή φρύδια, συμπληρώνοντας τις κενές περιοχές, δίνοντας σχήμα και πυκνότητα ή ακόμα και αναδεικνύοντας το σχήμα των φρυδιών σας. Οι λεπτές, μικρές γραμμές, που δημιουργούνται με το microblading, μοιάζουν με φυσικά φρύδια και προσφέρουν ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα από τις παραδοσιακές μεθόδους τατουάζ. Oυσιαστικά η συγκεκριμένη τεχνική δημιουργεί όσο πιο ρεαλιστικές μικρές τριχούλες γίνεται, για να γεμίσει τα κενά στα φυσικά φρύδια και πρέπει να γίνεται συχνή συντήρηση για τη διατήρηση του επιθυμητού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με την Anastasia Soare, brow expert και ιδρύτρια του brand «Anastasia Beverly Hills», η οποία επιμελείται την εικόνα των φρυδιών των celebrities του Hollywood, φέτος την άνοιξη τρεις νέες τάσεις ξεχωρίζουν και είναι στη διάθεση των γυναικών για να τις υιοθετήσουν, εφόσον επιθυμούν μια σημαντική αλλαγή στην εικόνα τους. Πρόκειται για τα skinny brows, τα bleached brows και το brow lamination, τάσεις τις οποίες σχολίασε η brow guru μία προς μία.

Skinny Brows

«Η αδερφή μου θυμάμαι πως παλαιότερα έβγαζε τα φρύδια της υπερβολικά. Τα τόσο λεπτά φρύδια, όμως, κάνουν τα μάτια να φαίνονται πολύ μακριά μεταξύ τους και τη γέφυρα της μύτης πιο φαρδιά. Έτσι, χάνονται οι αναλογίες των χαρακτηριστικών του προσώπου», λέει η ειδικός, αναφερόμενη στην τάση που κάνει comeback από το παρελθόν και είναι πράγματι αμφιλεγόμενη, καθώς όσες την έχουμε εφαρμόσει γνωρίζουμε τα καλά της, αλλά ειδικά τα κακά της.

Τα «skinny brows» αναφέρονται σε μια τάση ομορφιάς, που χαρακτηρίζεται από τα λεπτεπίλεπτα φρύδια. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα φρύδια αποτελούνται από λεπτές γραμμές ή λεπτά τόξα.

Παρόλο που μπορεί να υιοθετηθεί από κάποιες για μια εκκεντρική εμφάνιση, η τάση των skinny brows δεν είναι για όλες. Ορισμένοι επαγγελματίες της ομορφιάς θεωρούν ότι ένα πιο φυσικό, γεμάτο φρύδι είναι πιο επίκαιρο και επίσης πιο κολακευτικό για πολλούς τύπους προσώπου.

Βleached Brows

«Περιποιούμαι τα φρύδια της Kendall Jenner εδώ και πολλά χρόνια. Στις φωτογραφίσεις πολλές φορές υιοθετεί τα bleached brows. Την επόμενη μέρα με επισκέπτεται, γιατί στην πραγματική ζωή δεν δείχνουν τόσο όμορφα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν είσαι μελαχρινή και κάνεις ντεκαπάζ στα φρύδια για να πετύχεις το bleached look, το χρώμα βγαίνει πορτοκαλί. Αυτή είναι η διαδικασία. Το να υιοθετήσει κανείς την τάση των bleached brows για μια φωτογράφιση είναι cool, γιατί φέρνει τα μάτια στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά στην πραγματική ζωή υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να κάνει κανείς τα φρύδια του να δείχνουν πιο ανοιχτόχρωμα, με προϊόντα που στο τέλος της ημέρας αφαιρούνται με ντεμακιγιάζ. Οπότε, δεν είμαι μεγάλη οπαδός της τάσης, εκτός αν είναι μόνο για μία ημέρα».

Τα «bleached brows» αναφέρονται σε μια τάση ομορφιάς, που έχει να κάνει με τα ξανθισμένα φρύδια. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα φρύδια υποβάλλονται σε μια διαδικασία ξανθίσματος με χρήση ειδικών προϊόντων, όπως ντεκαπάζ ή άλλα χημικά προϊόντα, προκειμένου να αφαιρεθεί ο φυσικός τους χρωματισμός και να γίνουν λευκά ή πολύ ανοιχτόχρωμα.

Αυτή η τάση μπορεί να δημιουργήσει ένα εκκεντρικό, πρωτότυπο και δραματικό αποτέλεσμα. Τα bleached brows χρησιμοποιούνται συχνά σε φωτογραφίσεις μόδας, catwalks, ή ακόμα και σε καλλιτεχνικές εκφάνσεις του χώρου της μόδας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στην υγεία των φρυδιών και του δέρματος γύρω από αυτά, ιδίως αν δεν γίνει σωστά ή αν δεν χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα προϊόντα. Επίσης, η διαδικασία αυτή δεν είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και φρυδιών, και επομένως πρέπει να γίνεται με προσοχή και να εξετάζονται τυχόν παρενέργειες πριν από την εφαρμογή της.

Brow Lamination

«Τα μαλλιά γενικά έχουν μία φυσική καμπύλη. Οι τρίχες των φρυδιών προφανώς έχουν διαφορετική υφή από τα μαλλιά μας. Έχουν κίνηση και τα άκρα των φρυδιών πρέπει να είναι λίγο πιο καμπυλωτά, οπότε, όταν χτενίζεις τα φρύδια σου, πρέπει να έχουν αυτό το όμορφο καμπυλωτό look που δημιουργεί το τέλειο φρύδι. Όταν κάνει κανείς lamination, τα φρύδια καταλήγουν ανυψωμένα και οι τρίχες εντελώς ίσιες. Δεν νομίζω ότι δείχνουν πολύ φυσικά, αλλά αν κάποιος θέλει αυτό το αποτέλεσμα, τότε ok» εξηγεί η brow expert.

Το «brow lamination» είναι μια διαδικασία ομορφιάς, που χρησιμοποιείται για να διορθώσει το σχήμα των φρυδιών και να τα κρατήσει σε μια συγκεκριμένη θέση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εφαρμόζονται ειδικά χημικά προϊόντα στα φρύδια, που μαλακώνουν την τρίχα και της επιτρέπουν να κρατηθεί σε μια νέα θέση.

Τα βασικά βήματα του brow lamination περιλαμβάνουν την εφαρμογή μιας χημικής ουσίας για το μαλάκωμα της τρίχας και τον σχηματισμό των φρυδιών, και την εφαρμογή μιας δεύτερης ουσίας για τη σταθεροποίηση του νέου σχήματος. Μετά τη διαδικασία, τα φρύδια φαίνονται πιο γεμάτα, με μεγαλύτερο όγκο και σχήμα, και μπορεί να διατηρήσουν αυτή την εμφάνιση για μερικές εβδομάδες.