Οι μη επεμβατικές θεραπείες ομορφιάς είναι μεγάλη τάση αυτή τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχει πιο δημοφιλής θεραπεία από το Morpheus8, τη θεραπεία μικροδερμοαπόξεσης με ραδιοσυχνότητες που αφήνει το δέρμα πιο σφιχτό και σφριγηλό. Πλέον όλο και περισσότερες celebrities γίνονται πιστές φαν της θεραπείας. Η Kim Kardashian τη δοκίμασε πριν από μερικούς μήνες, ενώ η Lindsay Lohan δήλωσε ότι έχει πάθει εμμονή.

Επειδή είμαστε πολύ περίεργες να μάθουμε τι είναι, ποια είναι τα οφέλη και πώς γίνεται, βρήκαμε το άρθρο του Cosmopolitan, στο οποίο η δερματολόγος Dr. Michelle Henry μιλά για όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για το Morpheus8.

Τι είναι το Morpheus8

Το Morpheus8 είναι μια συσκευή ραδιοσυχνοτήτων (RF) microneedling, δηλαδή συνδυάζει τις ιδιότητες και τα οφέλη τόσο της τεχνολογίας ραδιοσυχνοτήτων όσο και του microneedling. Κατά τη διάρκεια μίας θεραπείας με το Morpheus8, εξαιρετικά λεπτές βελόνες που εκπέμπουν ραδιοσυχνότητα εισχωρούν στο δέρμα, για να δημιουργήσουν έναν ελεγχόμενο τραυματισμό, ο οποίος με τη σειρά του αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, των δύο βασικών πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνες για τη σφριγηλότητα και τη λεία υφή του δέρματος.

«Υπάρχουν και άλλες επαγγελματικές συσκευές που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά το Morpheus8 είναι λίγο διαφορετικό, καθώς διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα από τις άλλες συσκευές και διαθέτει μια μοναδική λειτουργία που του επιτρέπει να θεραπεύει πολλαπλά στρώματα του δέρματος ταυτόχρονα για ισχυρότερη διέγερση του κολλαγόνου», λέει η Dr. Henry. «Είναι μία από τις πιο ισχυρές θεραπείες microneedling στην αγορά, και οι περισσότεροι δερματολόγοι με τους οποίους έχω μιλήσει λένε ότι δίνει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Ποια είναι τα οφέλη του Morpheus8

Το Morpheus8 έχει πολλά οφέλη τόσο για το πρόσωπο όσο και για το λαιμό και το σώμα. Όλα αυτά χάρη στην ικανότητά του να ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Μερικά από τα οφέλη που βλέπουν όσες δοκιμάζουν τη θεραπεία Morpheus8 είναι:

  • ομοιόμορφη υφή του δέρματος και μικρότεροι πόροι,
  • μείωση των ουλών και των σημαδιών ακμής,
  • λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες,
  • πιο σμιλευμένο σαγόνι και ζυγωματικά,
  • το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό, σφιχτό και ανασηκωμένο.

Η Dr. Henry αναφέρει επίσης ότι το Morpheus8 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθυστερήσει τα σημάδια γήρανσης.

Πρόσωπο

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του Morpheus8

Σύμφωνα με την Dr. Henry, τα αποτελέσματα του Morpheus8 δεν είναι μόνιμα, αλλά συνήθως διαρκούν έναν χρόνο, ενώ προσθέτει ότι «η ικανότητα του καθενός να ενεργοποιεί το κολλαγόνο είναι διαφορετική, ενώ ο γενικότερος τρόπος ζωής επηρεάζει την τελική διάρκεια».

Επίσης, τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα, καθώς το κολλαγόνο δεν παράγεται από τη μία μέρα στην άλλη. Αμέσως μετά τη θεραπεία, το δέρμα αποκτά μια ωραία λάμψη. Αν θέλετε να προετοιμαστείτε για ένα μεγάλο γεγονός, καλό είναι να κάνετε τη θεραπεία Morpheus8 περίπου έξι εβδομάδες νωρίτερα. Αξίζει να σημειωθεί πως μια συνεδρία του Morpheus8 διαρκεί περίπου 90 λεπτά.

Πώς επουλώνεται το δέρμα μετά το Morpheus8

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια ισχυρή θεραπεία, ο χρόνος επούλωσης μετά τη θεραπεία Morpheus8 είναι σχετικά ελάχιστος. Την πρώτη ώρα μετά τη θεραπεία το δέρμα μπορεί να είναι κόκκινο και ευαίσθητο, ενώ στη συνέχεια ίσως παρατηρήσετε ένα ελαφρύ ροζ χρώμα. Τη δεύτερη έως την τέταρτη ημέρα το δέρμα ίσως συνεχίσει να είναι ροζ και ξηρό σε ορισμένα σημεία ή μπορεί να δείτε μερικά σημάδια αιμορραγίας, αλλά τυχόν σημάδια θα καλύπτονται από το foundation ή την BB κρέμα σας. Μέχρι την πέμπτη ημέρα, το δέρμα σας θα έχει επανέλθει πλήρως στο φυσιολογικό του. Εάν ανησυχείτε για τον χρόνο επούλωσης από τη θεραπεία, κλείστε το ραντεβού σας την Παρασκευή μετά τη δουλειά και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου χαρείτε τις μέρες σας στο σπίτι.