Αν είστε petite, το να ψωνίζετε ρούχα που σας κάθονται σωστά μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση. Τα περισσότερα τζιν βγαίνουν σε συγκεκριμένα μήκη, ενώ το small δεν είναι το ιδανικό μέγεθος για όλες. Και τι γίνεται όταν νιώθετε πως κάποια ρούχα σας… καταπίνουν;

Μην ανησυχείτε, υπάρχουν κόλπα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φέρετε όλα τα ρούχα στα μέτρα σας. Ακολουθούν 9 tips από petite Instagrammers που ξέρουν πώς να αξιοποιούν τη σιλουέτα τους και να δημιουργούν κολακευτικά outfits.

Tip 1: Τονίστε τη μέση σας

Προσθέστε μια ζώνη σε πιο χαλαρά ντυσίματα, όπως σε ένα φαρδύ παντελόνι με φαρδύ τοπ, σε ένα σακάκι ή ένα φόρεμα, για να τονίσει περισσότερο τη σιλουέτα σας.

Tip 2: Φορέστε φούστα & μυτερά παπούτσια

Η ομορφιά αυτού του trick κρύβεται στην απλότητά του. Τα μυτερά παπούτσια τραβούν κατευθείαν το βλέμμα σε αυτό το σημείο και έτσι κάνουν τα πόδια να φαίνονται ελαφρώς μακρύτερα.

Tip 3: Διαλέξτε cropped τζιν

Αν και το να φοράτε cropped ρούχα μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, το ψηλόμεσο, εφαρμοστό cropped τζιν και η όψη του αστραγάλου θα δώσουν την εντύπωση πως είστε ψηλότερη από ό,τι στην πραγματικότητα.

Tip 4: Επενδύστε σε ψηλόμεσα παντελόνια

Τα ψηλόμεσα ρούχα είναι ιδανικά για τις petite γυναίκες. Δίνουν την ψευδαίσθηση ότι τα πόδια σας είναι μακρύτερα, ενώ τονίζουν τη μέση σας.

Tip 5: Κάντε tailoring στα ρούχα σας

Τα περισσότερα κοστούμια έχουν μεγάλη γραμμή. Αν βρείτε ένα που σας αρέσει και νιώθετε πως δεν σας ταιριάζει, βρείτε μια καλή μοδίστρα.

Tip 6: Φορέστε ίδιους τόνους

Τα σύνολα σε ίδιους τόνους είναι ιδανικά για τις petite γυναίκες. Ένα outfit που θα είναι στο ίδιο χρώμα από την κορυφή έως τα νύχια θα σας αναδείξει περισσότερο από τα ρούχα σε διαφορετικά χρώματα, που κάνουν το μάτι να εστιάζει είτε στο πάνω είτε στο κάτω μέρος.

Tip 7: Ακολουθήστε τη λογική «φαρδύ πάνω μέρος – στενό κάτω μέρος»

Αν σας αρέσει το oversized look και θέλετε να το εντάξετε στο στιλ σας, επιλέξτε ένα κομμάτι-κλειδί, που θα είναι φαρδύ, όπως ένα jacket, και στο κάτω μέρος φορέστε κάτι κομψό και πιο στενό, όπως ένα στενό τζιν.

Tip 8: Δοκιμάστε ένα φαρδύ πανωφόρι

Η Kim Kardashian είναι οπαδός αυτού του trick. Ένα μακρύ πανωφόρι θα κάνει αμέσως οποιοδήποτε ντύσιμο να δείχνει καλύτερο.

Tip 9: Μην υποτιμάτε τα χαμηλά τακούνια

Φυσικά το να φοράτε τακούνια θα σας κάνει να φαίνεστε ψηλότερη. Και αν δεν αντέχετε τα ψηλά τακούνια; Μη φοβάστε – τα kitten heels είναι εδώ για εσάς.

Πηγή: Who What Wear