Αν δηλώνετε λάτρεις των τυριών -και ποιος δεν είναι άλλωστε- αλλά παράλληλα βρίσκεστε στη διαδικασία απώλειας βάρους, τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς δεν χρειάζεται να τα απαρνηθείτε για να χάσετε τα επιθυμητά κιλά.

Λίγος προγραμματισμός και οι σωστές επιλογές είναι αρκετά για να σας βοηθήσουν, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Trista Best και όσα είπε στο eatthis.com, ώστε να πετύχετε το σκοπό σας απολαμβάνοντας τα τυριά χωρίς ενοχές.

Χρησιμοποιήστε το τυρί ως γαρνιτούρα

παρμεζάνα σε μακαρόνια

Προσθέστε το τυρί ως γευστικό συμπλήρωμα στο γεύμα σας και όχι ως το κύριο στοιχείο του. Πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα τη σαλάτα ή τα ζυμαρικά σας για μια απολαυστική τελευταία πινελιά. Χρησιμοποιώντας το τυρί ως πινελιά θα αποδώσετε την ίδια γεύση που επιθυμείτε χωρίς να επιβαρύνετε το πιάτο σας με περιττές θερμίδες.

«Αντί να κάνετε το τυρί το κύριο συστατικό σε ένα πιάτο, χρησιμοποιήστε το ως γαρνιτούρα για να προσθέσετε γεύση χωρίς να προσθέσετε πολλές θερμίδες», λέει η Best.

Προτιμήστε τυριά πλούσια σε πρωτεΐνες

τυρί cottage

Επιλέξτε τυριά πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το τυρί cottage ή η παρμεζάνα, για να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας και να κρατήσετε την πείνα μακριά. Αυτά τα τυριά όχι μόνο θα σας παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά θα σας βοηθήσουν, επίσης, να νιώθετε ικανοποιημένοι και λιγότερο πιθανό να τσιμπάτε σε λίγη ώρα ανθυγιεινά σνακ.

«Επιλέξτε τυριά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως το τυρί cottage ή η μοτσαρέλα, για να προάγετε τον κορεσμό και να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο», συμβουλεύει η Best.

Συνδυάστε το τυρί με τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες

μήλο με τυρί

Εξισορροπήστε την κατανάλωση τυριού με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά. Οι φυτικές ίνες θα σας κρατήσουν χορτάτους και ικανοποιημένους, αποτρέποντας την πολλή κατανάλωση τυριού. Δοκιμάστε έναν απολαυστικό συνδυασμό τυριού και μήλου ή πασπαλίστε λίγο τυρί πάνω από μια πλούσια σαλάτα κινόα για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα.

Επιλέξτε ποικιλίες τυριών με χαμηλά λιπαρά

ρικότα

Επιλέξτε ποικιλίες τυριών με χαμηλά λιπαρά που είναι εξίσου ικανοποιητικές αλλά με λιγότερες θερμίδες. Σκεφτείτε την ελαφριά μοτσαρέλα, το τσένταρ με μειωμένα λιπαρά ή τη ρικότα από αποβουτυρωμένο γάλα για μια απόλαυση χωρίς ενοχές. Αυτές οι επιλογές διατηρούν τη γεύση που αγαπάτε, ενώ είναι πιο φιλικές με την προσπάθεια απώλειας βάρους που κάνετε.

«Προτιμήστε τις εκδοχές με χαμηλά ή μειωμένα λιπαρά των αγαπημένων σας τυριών», συμβουλεύει η Best. «Αυτές οι επιλογές έχουν λιγότερες θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά, γεγονός που τις καθιστά μια πιο υγιεινή επιλογή για τη διαχείριση του βάρους».