Αν και δεν αποτελεί κανόνα, οι περισσότεροι διακοσμητές εσωτερικών χώρων υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να τοποθετούμε έπιπλα μπροστά από τα παράθυρα, καθώς το φυσικό φως είναι το ζητούμενο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και με αυτήν την πρακτική του κόβουμε τη δίοδο.

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που ο χώρος του σπιτιού είναι μικρός και δεν υπάρχει άλλη επιλογή;

Είτε πιστεύετε ότι το να βάλετε έπιπλα μπροστά από τα παράθυρά σας θα δείχνει υπέροχο είτε δεν έχετε άλλη επιλογή λόγω περιορισμένου χώρου, θα πρέπει να ξέρετε ότι οι απόψεις διίστανται για μια τέτοια κίνηση.

Διακόσμηση σπιτιού

Για παράδειγμα, η Emily Henderson από το stylebyemilyhenderson.com παραδέχεται ότι δεν είναι πάντα καλή ιδέα να τοποθετήσετε έπιπλα μπροστά από ένα παράθυρο, αλλά επισημαίνει ότι μπορείτε να το κάνετε με συγκεκριμένες σχεδιαστικές τακτικές. Μία από αυτές είναι να επιτρέπετε στο φως να ρέει μέσα από τα παράθυρα όταν τοποθετείτε έπιπλα μπροστά τους.

Ο Matthew Anderson, αντιπρόεδρος οπτικού merchandising της West Elm, από την πλευρά του εκφράζει, επίσης, την ανησυχία του για το μπλοκάρισμα του φυσικού φωτός– ωστόσο, προσέφερε μια λύση, λέγοντας στο MyDomaine «Αφήστε χώρο μεταξύ του παραθύρου και του καναπέ, αν το ίχνος απαιτεί οπωσδήποτε να είναι μπροστά από το παράθυρο. Η χρήση μιας μικρής κονσόλας πίσω από τον καναπέ μπορεί να βοηθήσει στον καθορισμό του χώρου και να τον κρατήσει από το να μην αναμειγνύεται με το παράθυρο».

Πώς επηρεάζουν το φενγκ σούι τα έπιπλα μπροστά στα παράθυρα

Διακόσμηση σπιτιού

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι εντάξει και καλά όσον αφορά τις οδηγίες και τους κανόνες του φενγκ σούι, τότε θα πρέπει να ανησυχείτε για την τοποθέτηση επίπλων μπροστά από το παράθυρό σας, καθώς κάτι τέτοιο δεν αποτελεί καλή ιδέα από πλευράς φενγκ σούι, σύμφωνα με το Love to Know. Δεδομένου ότι τα παράθυρα αποτελούν δίοδο για την ενέργεια chi, είναι σημαντικό να μην τα κρατάτε μπλοκαρισμένα -κάτι τέτοιο μπορεί να διαταράξει ή να σταματήσει τη ροή αυτής της ενέργειας. Επιπλέον, αν τοποθετήσετε έναν καναπέ μπροστά από το παράθυρό σας, όποιος χρησιμοποιεί αυτό το κάθισμα μπορεί να χτυπηθεί και να επηρεαστεί από την ενέργεια γύρω του.

Παρόλο που η τοποθέτηση επίπλων μπροστά από το παράθυρο δεν αποτελεί σπουδαία επιλογή όσον αφορά το φενγκ σούι, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε να λειτουργήσει, αν δεν έχετε άλλη επιλογή.

Το Love to Know σημειώνει ότι πρέπει να κρατήσετε έναν δεύτερο καναπέ στον ίδιο χώρο. Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε έναν μεγαλύτερο καναπέ κάπου αλλού στο δωμάτιο, διατηρώντας παράλληλα έναν μικρότερο μπροστά από το παράθυρο. Αυτό θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τα παράθυρα και τα έπιπλά σας ανάλογα με τις ανάγκες σας, διατηρώντας παράλληλα την ενέργεια στο χώρο να ρέει όμορφα.