Τα καλοσχηματισμένα φρύδια είναι ένα από τα πιο χρήσιμα κόλπα στο μακιγιάζ. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μπορείς να έχεις καλοσχηματισμένα φρύδια.

Πώς να φτιάξετε το σχήμα των φρυδιών σας:

Τοποθέτησε ένα χάρακα κάθετα στην εσωτερική γωνία του ματιού μέχρι τα φρύδια. Το σχήμα του φρυδιού πρέπει να ξεκινάει ακριβώς στο εξωτερικό σημείο του χάρακα και να σχηματίζει ευθεία με την εσωτερική γωνία του ματιού σου

Για να βρεις που πρέπει να σχηματίσεις την γωνία του φρυδιού τοποθέτησε τον χάρακα κάθετα μέχρι τα φρύδια, και να περνάει το μέσο της ίριδας. Το σημείο που θα βρεις είναι το κατάλληλο για να σχηματίσεις την γωνία.

Για να βρεις πού θα τελειώνει το φρύδι τοποθέτησε τον χάρακα στην βάση της μύτης σου δηλαδή με κατεύθυνση στην εξωτερική γωνία του ματιού. Αυτό είναι και το σημείο όπου θα πρέπει να τελειώνει το φρύδι σου.

Κάποιες ακόμα συμβουλές:

Μην αφαιρείτε τρίχες από τον κορμό του φρυδιού γιατί θα δημιουργήσετε κενά. Ψαλιδίστε αν χρειάζεται τις ατίθασες τρίχες με ένα ψαλιδάκι για τα νύχια.

Προσπαθήστε να μην τονίσετε υπερβολικά το τόξο των φρυδιών. Το ιδανικό είναι: πιο χαμηλό στις εσωτερικές άκρες κοντά στη μύτη, πιο ψηλό στην κορυφή του τόξου και πιο λεπτό στις άκρες.

Αν έχετε κενές περιοχές γεμίστε τις με μολύβι ματιών ή με μια ματ σκιά για τα μάτια στο χρώμα των φρυδιών σας.