Θέλετε να δείχνετε όμορφες αλλά δεν διαθέτετε χρήματα για να αγοράσετε επώνυμες μάσκες ομορφιάς; Μην ανησυχείτε. Ακόμη και με… άδειο πορτοφόλι, όλα μπορούν να γίνουν. Αρκεί φυσικά να έχετε γεμάτη την… κουζίνα σας.

Ναι, καλά διαβάζετε. Χρησιμοποιήστε – με προσοχή πάντα- τα υλικά που έχετε στο σπίτι σας και θα αναζωογονηθείτε σε χρόνο ρεκόρ.

Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών με ξηρές επιδερμίδες τα ασπράδια αυγού και το μέλι θεωρούνται η ιδανική λύση για να εξαφανίσουν το πρόβλημά σας. Φτιάξτε λοιπόν τη μάσκα που σας προτείνουμε.

Βάζετε σε ένα μπολ 1 κουτάλι της σούπας μέλι, 1 ασπράδι αυγού, ½ κουτάλι της σούπας αμυγδαλέλαιο και 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και τα ανακατεύετε.

Μόλις είναι έτοιμη η μάσκα, την απλώνετε στο πρόσωπό σας αλλά δεν πρέπει να την αφήσετε πολύ ώρα στο πρόσωπό σας. Ιδανική ώρα είναι τα δέκα λεπτά.

Αν αναρωτιέστε που βοηθά αυτή η μάσκα, οι ειδικοί λένε ότι το μέλι κάνει καλό στο δέρμα και το ασπράδι αυγού με το αμυγδαλέλαιο ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Το γιαούρτι βοηθά στην σύσφιξη και λείανση των δερματικών πόρων.