Η ακμή των ενηλίκων εμφανίζεται ξαφνικά στο δέρμα σας εκεί που δεν το περιμένετε. Ένα μόνο σπυράκι εμφανίζεται σε κάποιο σημείο του προσώπου σας και, πριν το καταλάβετε, εμφανίζεται και άλλο ένα. Και παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το πόσο αυστηρό είναι το πρόγραμμα περιποίησης του δέρματός σας η ακμή των ενηλίκων γίνεται πιο κοινή για τις γυναίκες στα 20 και τα 30 τους.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί, ωστόσο, είναι το αν όντως έχετε ακμή ενηλίκων ή απλώς μικρά ξεσπάσματα. Ένα αδέσποτο σπυράκι, λοιπόν, κάθε τόσο είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης βακτηρίων στη μαξιλαροθήκη σας ή της υπερβολικής απολέπισης, ενώ η ακμή των ενηλίκων είναι πιο επίμονη, εξηγεί το thelist.com.

Γυναίκα με ακμή

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Everyday Health, το στρες και οι ορμονικές αλλαγές είναι δύο παράγοντες που αντισταθμίζουν την ακμή. Ακόμη και κάτι τόσο απλό όπως για παράδειγμα το να αγγίξετε την οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου στο πρόσωπό σας μπορεί να προκαλέσει έξαρση.

Σύμφωνα με το thelist.com, όπου εμφανίζονται οι εξάρσεις σας σχετίζεται άμεσα με την υγεία σας. Τα σπυράκια στο κάτω μέρος του προσώπου σας συχνά υποδηλώνουν ορμονική ανισορροπία και η ακμή γύρω από το στόμα σας μπορεί να είναι σημάδι πολυκυστικών ωοθηκών, χωρίς να είναι 100% σίγουρο.

Γυναίκα πειράζει την ακμή της

Ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της ακμής των ενηλίκων

Για να αντιμετωπίσετε την ακμή σας, λοιπόν, το thelist.com, αναφέρει ότι καλό είναι να εφοδιάζεστε με προϊόντα που είναι γεμάτα με ισχυρά συστατικά για την καταπολέμηση της ακμής, όπως το σαλικυλικό, το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ, καθώς κάθε μία από αυτές τις χημικές ουσίες έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος. Όταν χρησιμοποιείται μέτρια, το σαλικυλικό οξύ απαλλάσσει τα βακτήρια στο επίπεδο της επιφάνειας και αποφράσσει τους πόρους σας, σημειώνει το thelist.com. Το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ δρούν επίσης ως απολεπιστικά και προάγουν το καθαρό δέρμα. Από τις τρεις χημικές ουσίες, το γαλακτικό είναι το πιο απαλό για το δέρμα σας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σπιτική φόρμουλα που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Healthline, το μηλόξυδο, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και το λάδι δέντρου τσαγιού μειώνουν σημαντικά την ακμή. Αυτά τα συστατικά μειώνουν επίσης την εμφάνιση ουλών ακμής.

Γυναίκα περιποιείται την ακμή της

Πολύ σημαντικό είναι, ωστόσο, να προσαρμόσετε την προσέγγισή σας στην υποκείμενη αιτία της ακμής σας. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε προϊόντα ομορφιάς που εμποδίζουν το σχηματισμό μαύρων στιγμάτων. Για χρόνια, οι λάτρεις της ομορφιάς ορκίζονταν ότι η εξάλειψη των γαλακτοκομικών από τη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιας ακμής και, σύμφωνα με το πείραμα ενός editor της Vogue, αυτό κατέληξε να είναι αληθινό.

Φυσικά, εάν η ακμή σας είναι επίμονη η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο είναι πάντα η καλύτερη λύση για να την αντιμετωπίσετε.