Το καλοκαίρι τελειώνει και αρχίζουμε να φροντίζουμε την εικόνα μας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα μαλλιά έχουν αυξημένες ανάγκες καθώς κατά την καλοκαιρινή περίοδο έχουν αφυδατωθεί και σίγουρα έχουν γίνει ξηρά και θαμπά.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Ακολουθούν συμβουλές για τη σωστή φροντίδα των μαλλιών…

– Ανανεώστε τις άκρες σας

Ασχέτως εάν επιλέγετε να έχετε μακριά ή κοντά μαλλιά, οι άκρες είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένες από τη στιγμή που η ξηρασία της εποχής και η έκθεση στον ήλιο έχουν αφυδατώσει την τρίχα. Ένα καλό καθάρισμα της ψαλίδας σίγουρα θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να έχουν υγιή όψη στις άκρες, ενώ έτσι θα απομακρύνεται και την ψαλίδα που έχει δημιουργηθεί.

– Αναδόμηση

Το πρώτο σημείο που επηρεάζεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι το σώμα της τρίχας. Δηλαδή λόγω της θερμοκρασίας, η τρίχα σκληραίνει και δημιουργούνται σπασίματα κατά μήκος της.

Εάν αισθάνεστε τα μαλλιά σας δυσκολοχτένιστα αυτό συμβαίνει διότι έχουν σπάσει οι ιστοί της κερατίνης των μαλλιών και έχουν ανάγκη από αναδόμηση, δηλαδή υπερπλήρωση της τρίχας με κεράτινη (συστατικό της τρίχας που χαρίζει τη δύναμη και την ενότητα κατά τη δημιουργία της).

Επιλέγουμε λοιπόν μια σειρά από προϊόντα με κεράτινη και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο σαμπουάν και τη μάσκα που θα χρησιμοποιήσουμε.

– Ενυδάτωση

Είναι η διαδικασία που μετά την υπερπλήρωση με κεράτινη, έρχεται να προσθέσει στα μαλλιά μας υγρασία και να δημιουργήσει σώμα και όγκο έτσι ώστε να έχουμε στιλπνότητα και υγειά.

– Μαλλιά με τεχνικές εργασίες

Τα βαμμένα μαλλιά σίγουρα επιβαρύνονται παραπάνω κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Γι’ αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση μετά τη βαφή μας στο να κάνουμε κλείδωμα χρώματος με κάποιο leave in προϊόν ή κάποια αγωγή που να σφραγίσει το χρώμα έτσι ώστε να διατηρήσει την ομοιοχρωμία που σίγουρα έχουν χάσει τα μαλλιά μας από την τριβή με το αλάτι, το χλώριο και και την έκθεση στον ήλιο.

Μετά την φάση της ενυδάτωσης και του κλειδώματος τους χρώματος σας και για περίπου ένα μήνα χρήσης αναδόμησης άλλα και ενυδάτωσης, θα παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας είναι πιο στιλπνά και πιο λαμπερά. Η ύφη τους θα είναι πιο απαλή και αυτό θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι έχετε ολοκληρώσει την περιποίηση τους.

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr