Υλικά

  • 1 παλαμίδα ή όποιο άλλο ψάρι της επιλογής σας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πιπεριές
  • 2-3 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 300 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
  • Μαϊντανός
  • Ελαιόλαδο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Κόβουμε και πετάμε το κεφάλι του ψαριού, ανοίγουμε την κοιλιά και αφαιρούμε τα εντόσθια. Το πλένουμε καλά για να φύγει το αίμα του.

Το μεταφέρουμε σε μια γάστρα και κάνοντας μικρές τομές πάνω στο σώμα του ψαριού, το γεμίζουμε με το σκόρδο. Κόβουμε τη ντομάτα και τις πιπεριές σε ροδέλες και τις βάζουμε πάνω από το ψάρι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και αυτό. Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού με μαϊντανό.

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε μαζί με τις γαρίδες και αυτές στη γάστρα ώστε να ψηθούν μαζί με το ψάρι.

Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.