Υλικά

  • Για το κοτόπουλο
  • Δύο φιλέτα κοτόπουλο
  • 5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
  • 2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)
  • Ανανά χοντροκομμένο
  • 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
  • Για την σόγια σως
  • 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
  • 4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σως
  • 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
  • 1 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ
  • λίγο αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο με τη σόγια σως

Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο, το κόβετε σε κύβους και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή στο τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.

Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε για 3 λεπτά. Κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε καλά.

Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30 λεπτά, μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί.

Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.

Για το σερβίρισμα

Αφήνουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 ώρα σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, το ξεπλένουμε και το βράζουμε για 8 λεπτά με 1 κούπα νερό έχοντας κλειστό καπάκι και ανακατεύοντας τακτικά.

Με αυτόν τον τρόπο το ρύζι μας θα βγει σπυρωτό και απαλό.