Σώστε τον πλανήτη με 5 απλούς τρόπους

Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από τα σπίτια μας και, στην προκειμένη περίπτωση, από την κουζίνα μας! Με 5 απλές συμβουλές, εξοικονομείτε πολύτιμη ενέργεια και βοηθάτε τον πλανήτη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξετε λίγο τις συνήθειές σας.

Συμβουλή 1η. Κλείστε το γενικό διακόπτη της κουζίνας όταν δεν τη χρησιμοποιείτε ή βγάλτε τις συσκευές από την πρίζα. Με αυτό τον τρόπο, εκτός από το περιβάλλον, σώζετε και χρήματα από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συμβουλή 2η. Προτιμήστε ελληνικά προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργείτε υπέρ της ελληνικής οικονομίας και επιπλέον κάνετε μία οικολογική επιλογή.

Συμβουλή 3η. Επιλέγετε προϊόντα με όσο το δυνατόν λιγότερες ή ακόμα καλύτερα ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Συμβουλή 4η. Μη σπαταλάτε νερό και ρεύμα. Αν θέλετε να βράσετε νερό για τσάι, για παράδειγμα, βράστε μια κούπα και όχι μια κατσαρόλα! Επίσης, αντί να αφήνετε το νερό της βρύσης ανοικτό να τρέχει για να ξεπλύνετε φρούτα και λαχανικά, χρησιμοποιείστε λεκάνη.

Συμβουλή 5η. Ανακυκλώστε! Χρησιμοποιείστε χάρτινες σακούλες για τα σκουπίδια και έχετε δύο κάδους, μια για ανακυκλώσιμα υλικά και μια για μη ανακυκλώσιμα. Η πλειοψηφία των σκουπιδιών της κουζίνας θα διαπιστώσετε ότι ανακυκλώνεται!