Τι κι αν είχαμε πλέον φτάσει στον 21ο αιώνα; Η Muirfield, η διασημότερη σκωτσέζικη λέσχη γκολφ παγκοσμίως, μόλις το 2017 άλλαξε το καταστατικό της και πλέον θα δέχεται στα μητρώα της γυναίκες- μέλη!

Μέχρι σήμερα οι γυναίκες επιτρεπόταν να παίζουν γκολφ στα γήπεδα της λέσχης αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να γίνουν μέλη. Αυτό άλλωστε προβλεπόταν από το καταστατικό της το οποίο ήταν η αιτία για να αφαιρεθεί από την λέσχη το δικαίωμα να πραγματοποιεί το Open Championship!

Φαίνεται πως εκείνη η απόφαση της Βασιλική Λέσχη Γκολφ του Σεντ Άντριους (R&A) τάραξε τα νερά και έτσι το διοικητικό συμβούλιο της λέσχης αποφάσισε (και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία) να αλλάξει επιτέλους το καταστατικό σε ότι αφορά το καθεστώς των νέων εγγραφών.

Αυτή η αλλαγή, ωστόσο δεν έπεισε τους πάντες για τις προθέσεις των μελών του ΔΣ της λέσχης. «Θα επιστρέψω εκεί για το Open Championship κάποια στιγμή αλλά είναι προφανές πως δεν πρόκειται να κάτσω να πιώ τσάι με τα μέλη της λέσχης μετά τον αγώνα» δήλωσε ο 27χρονος Rory McIlroy πρωταθλητής του British Open που ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συγχωρέσει τόσο εύκολα όλα αυτά τα χρόνια αποκλεισμού των γυναικών από την λέσχη.

Και φαίνεται πως ο Rory McIlroy μπορεί και να μην έχει απόλυτα άδικο σε ότι αφορά την κουλτούρα της λέσχης και αυτό γιατί μπορεί να αλλάζει το καταστατικό προκειμένου να ξαναπάρει την άδεια να διοργανώνει το Open Championship αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν και τα παραθυράκια καθώς για να γίνει κάποιος (άνδρας ή γυναίκα) πλέον μέλος στη λέσχη χρειάζεται να περιμένει στη λίστα αναμονής περίπου 2-3 χρόνια!