Η κρέμα ματιών είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα μιας γυναίκας στη μάχη κατά της γήρανσης. Ωστόσο, η πληθώρα των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά, συχνά μας μπερδεύουν και καταλήγουμε να δοκιμάζουμε τη μία μετά την άλλη. Ποια είναι λοιπόν τα συστατικά που θα κάνουν θαύματα στα μάτια μας;

Υαλουρονικό οξύ και ceramides: Το υαλουρονικό οξύ είναι το μαγικό συστατικό που «κουβαλά» την υγρασία που χρειάζεται τόσο πολύ το δέρμα μας. Είναι φυσικό συστατικό που υπάρχει στον οργανισμό μας, όμως ελαττώνεται καθώς περνούν τα χρόνια. Την ίδια ευεργετική δράση έχουν και τα ceramides.

Ρετινόλη: Είναι παράγωγο της βιταμίνης Α, όμως δεν είναι ανεκτό απ-ό όλες τις επιδερμίδες. Η ρετινόλη βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και στην παραγωγή κολλαγόνου, μειώνει τις ατέλειες και συμβάλλει στην ενδυνάμωση του δέρματος. Ωστόσο, η χρήση της κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία, γι’ αυτό είναι καλό να εφαρμόζεται το βράδυ και όχι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Νευροπεπτίδια: Ιδανικά για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Έχουν παρόμοια δράση με τη ρετινόλη, αλλά δεν προκαλούν ερεθισμούς. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημά τους είναι ότι τα αποτελέσματα είναι ορατά σχεδόν αμέσως.
Βιταμίνες C και E: Οι βιταμίνες C και E έχουν ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες. Η Βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, ενώ η βιταμίνη Ε καταπραΰνει και προστατεύει.