Εφαρμόζοντας σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας λίγο από το χαρακτηριστικό σας άρωμα μπορείτε να απογειώσετε κάθε σας εμφάνιση, νιώθοντας μια αόρατη ασπίδα αυτοπεποίθησης καθώς βγαίνετε από την πόρτα του σπιτιού σας.

Ωστόσο, μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν το άρωμα φαίνεται να φεύγει μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, αντί να διαρκεί όλη την ημέρα. Για να μην αναφέρουμε ότι το άρωμα μπορεί να είναι ακριβό, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο αποθαρρυντικό όταν δεν διαρκεί στο δέρμα σας.

Υπάρχει, όμως, ένα κόλπο για να σας βοηθήσει να το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο και περιλαμβάνει ένα από τα πιο απλά και συνηθισμένα προϊόντα που πιθανώς υπάρχει στα περισσότερα σπίτια. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη βαζελίνη.

Πώς η βαζελίνη θα κάνει το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο

Βαζελίνη

Το άρωμα διαρκεί περισσότερο σε ενυδατωμένο δέρμα, γι’ αυτό είναι πάντα καλή ιδέα να ενυδατώνεστε πριν το εφαρμόσετε. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το southernliving.com, η βαζελίνη πάει την ενυδάτωση ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας ένα διακριτικά γλιστερό μανδύα που συγκρατεί το άρωμα ακόμα καλύτερα και για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απλώσετε λίγη βαζελίνη στα σημεία των παλμών σας πριν ψεκάσετε για να κάνετε το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο. Τα σημεία παλμού περιλαμβάνουν τις θερμότερες περιοχές του σώματός σας που μπορούν να βοηθήσουν στη διάχυση του αρώματος, όπως οι καρποί σας, το εσωτερικό από τους αγκώνες, ο λαιμός και το πίσω μέρος των γονάτων σας.

Απλώστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης σε αυτές τις περιοχές πριν ψεκάσετε το άρωμά σας και θα παρατηρήσετε ότι διαρκεί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι όταν ψεκάζετε στο γυμνό σας δέρμα.

Αν δεν έχετε βαζελίνη, οποιοδήποτε αρωματικό βάλσαμο ή λοσιόν που μπορεί να έχετε πρόχειρα λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά. Το συγκεκριμένο κόλπο λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τα αρωματικά έλαια, τα οποία τείνουν να διαρκούν περισσότερο από τα παραδοσιακά αρώματα.