Στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου, Νο1 είναι ο καθαρισμός του. Ο σχολαστικός καθαρισμός του δέρματος είναι σημαντικός για την αποβολή των ρύπων, των νεκρών κυττάρων του δέρματος, του μακιγιάζ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φράξει τους πόρους ή να προκαλέσει θαμπάδα. Επιπλέον, ο σωστός καθαρισμός προσώπου αποτρέπει τα ξεσπάσματα ακμής, βελτιώνει την υγεία της επιδερμίδας και μπορεί ακόμη και να μειώσει τη φλεγμονή του δέρματος. 

Αλλά δεν είναι μόνο το πώς πλένετε το πρόσωπό σας που κάνει τη διαφορά, αλλά και το πότε, πόσο συχνά και τι είδους καθαριστικό χρησιμοποιείτε (gel καθαρισμού προσώπου ή λάδι καθαρισμού προσώπου, κλπ). Για να βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας, ακολουθούν μερικές εύκολες συμβουλές για να κάνετε τη ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σας ακόμα πιο αποτελεσματική. 

1. Καθαρίζετε το πρόσωπό σας γρήγορα, απαλά και διεξοδικά. 

Για να πλύνετε σωστά το πρόσωπό σας, βρέχετε το πρόσωπό σας με χλιαρό, όχι πολύ ζεστό, νερό και χρησιμοποιείτε τα άκρα των δακτύλων σας για να εφαρμόσετε το καθαριστικό με κυκλικές κινήσεις. 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει τη ζώνη Τ και τη ζώνη U (γύρω από τη γραμμή της γνάθου), καθώς αυτές είναι περιοχές που οι άνθρωποι τείνουν να αγνοούν. 

Μόλις δημιουργήσετε έναν ωραίο αφρό, ξεπλύνετε και στεγνώστε προσεκτικά με μια απαλή, καθαρή πετσέτα.

2. Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα: πρωί και βράδυ. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα φυσικά έλαια και ο ιδρώτας συσσωρεύονται στο δέρμα. Επιπλέον, επειδή το πρόσωπο σας είναι εκτεθειμένο στο περιβάλλον, η βρωμιά και η ρύπανση συσσωρεύονται στο εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας. Η μη απομάκρυνση όλης αυτής της βρωμιάς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, φλεγμονή και εξάρσεις ακμής.

Το ξέβγαλμα το πρωί είναι μια καλή ιδέα γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας τα βακτήρια από το σάλιο σας και τα έλαια από τα μαλλιά σας μεταφέρονται εύκολα στο πρόσωπο σας. Επιπλέον, εάν βάζετε προϊόντα όπως, ορούς, ενυδατικές κρέμες ή κρέμες νύχτας πριν τον ύπνο, θα θέλετε να τα ξεπλύνετε το πρωί πριν εφαρμόσετε τα προϊόντα ημέρας.

3. Χρησιμοποιείτε καθαριστικό προσώπου και όχι σαπούνι.

Το καθαριστικό είναι ένα υγρό απαλό σαπούνι που είναι φτιαγμένο ειδικά για το δέρμα του προσώπου σας. Για την επιλογή του σωστού καθαριστικού, λάβετε υπόψη σας τον τύπο του δέρματός σας (λιπαρό, ξηρό, κανονικό ή μικτό), εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, εάν έχετε τάση ακμής και εάν έχετε άλλες δερματικές παθήσεις.

  • Για κανονικό δέρμα, ένα καθαριστικό με βάση το νερό θα λειτουργήσει καλά.
  • Για λιπαρό δέρμα ή δέρμα κανονικό προς λιπαρό, προτείνεται η χρήση gel καθαρισμού προσώπου ή καθαριστικού με αφρό. Το CeraVe Foaming Cleanser αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους για να καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, ν’ απομακρύνει τη λιπαρότητα, το ελαφρύ μακιγιάζ και ν’ αναζωογονεί το δέρμα χωρίς να το ερεθίζει και χωρίς να δημιουργεί αίσθηση τραβήγματος ή ξηρότητας. 
  • Το ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, χρειάζεται ένα απαλό καθαριστικό gel προσώπου ή ένα κρεμώδες καθαριστικό. 
  • Για κανονική έως πολύ ξηρή επιδερμίδα, για βρέφη, παιδιά, ενήλικες και για  δέρμα με τάση ατοπίας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αφρώδες λάδι καθαρισμού, που τείνει να είναι πιο ενυδατικό από τα παραδοσιακά καθαριστικά. Το αφρώδες λάδι καθαρισμού προσώπου CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser έχει μια μοναδική σύνθεση που καθαρίζει απαλά, ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα χωρίς να διαταράσσει τον επιδερμικό φραγμό.