Μια εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας στη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να προσφέρει το πιο ακριβό δείπνο στον κόσμο και μάλιστα… εκτός γης.

Το SpaceVIP θα φιλοξενήσει έξι άτομα σε ένα… μπαλόνι στο διάστημα με κόστος 495.000 δολάρια το κεφάλι. Η τολμηρή εταιρεία έχει στρατολογήσει τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Rasmus Munk από το εστιατόριο Alchemist της Κοπεγχάγης για το ταξίδι, το οποίο θα είναι ένα ταξίδι έξι ωρών, και αναμένεται να ξεκινήσει το 2025 από τη Φλόριντα.

Το δείπνο θα λάβει χώρα στο διαστημόπλοιο Neptune της Space Perspective, το πρώτο διαστημόπλοιο στον κόσμο με ουδέτερο άνθρακα. Το σκάφος υπό πίεση θα χρησιμοποιήσει ένα λεγόμενο γιγάντιο «SpaceBalloon» για να σκαρφαλώσει αργά σε υψόμετρο άνω των 100.000 ποδιών, δίνοντας στους επισκέπτες εκπληκτική πανοραμική θέα από τα μεγαλύτερα παράθυρα που έχουν πετάξει ποτέ στο διάστημα.

Σε αντίθεση με ένα μπαλόνι ζεστού αέρα, οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμη και «μια κατάλληλη τουαλέτα» που η SpaceVIP αποκαλεί Space Spa. Όσοι κλείσουν θέση θα πληρώσουν κάτι περισσότερο από απλώς ένα ταξίδι στο διάστημα και ένα δείπνο, καθώς ο γαλλικός οίκος μόδας Ogier, σύμφωνα με τη Mirror, θα ντύσει επίσης κάθε ατρόμητο ταξιδιώτη με ειδικά ρούχα που έχουν σχεδιαστεί με τη χρήση καινοτόμου τεχνολογίας υφασμάτων η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για την αποστολή.

Όλα τα έσοδα από το ταξίδι θα δοθούν στο Space Prize Foundation, αφιερωμένο στην προώθηση της ισότητας των φύλων, στην επιστήμη και την τεχνολογία. Η SpaceVIP δήλωσε: «Οι ευφάνταστες δημιουργίες του σεφ Rasmus θα αυξήσουν κάθε βήμα της εμπειρίας, εμπνευσμένες από τον ρόλο της εξερεύνησης του διαστήματος στην ανθρώπινη ιστορία και την κοινωνία. Μέσω της Ολιστικής Κουζίνας, ο σεφ Ράσμους στοχεύει να εμπνεύσει σκέψη και συζήτηση για τη σχέση της ανθρωπότητας με τη Γη».

Ο Roman Chiporukha, Ιδρυτής της SpaceVIP, πρόσθεσε: «Αυτή η άνευ προηγουμένου γαστρονομική οδύσσεια σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία. Μέσω της οραματικής συνεργασίας με τον σεφ Rasmus Munk και τον Ogier, αυτή η αποστολή επαναπροσδιορίζει την ιδιωτική εξερεύνηση του διαστήματος και το εξαιρετικό φαγητό».

Η εικόνα που δημοσίευσε το Space Perspective δίνει μια πρώτη γεύση της εμπειρίας που θα ζήσει όποιος το τολμήσει.