Ένα από τα πλέον πολυτελή ξενοδοχεία της Βρετανίας επένδυσε σχεδόν εννέα εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή… δεντρόσπιτων! Στο Chewton Glen στο Hampshire οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν κάποιες μέρες απολαμβάνοντας τη φύση με τρόπο μοναδικό.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο κατάφερε να πάρει άδεια για να κατασκευάσει τις δώδεκα σουίτες στη δασική περιοχή, παρότι αυτή βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Εθνικό Πάρκο.

Οι σουίτες δεν είναι ακριβώς κατασκευασμένες πάνω σε δέντρα αλλά έχουν τα φυλλώματα για «ουρανό». Το πρωινό φτάνει κάθε μέρα χάρη στο προσωπικό που το μεταφέρει ήσυχα κάθε πρωί μέσω ενός μυστικού δρόμου.

Η επίπλωση της κάθε σουίτας παραγγέλθηκε ειδικά για να διακοσμήσει με κομψότητα και επάρκεια τον κάθε χώρο.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στο… μπαλκόνι χαζεύοντας τον ήλιο να δύει μέσα από τα δέντρα.

Το κόστος για μία βραδιά αρχίζει από τα 750 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 1200.

«Οι αναπόφευκτοι περιορισμοί στην ανέγερση ‘κτηρίων’ σε ένα τόσο γραφικό και απομονωμένο σημείο στην πραγματικότητα βοήθησαν στον καθορισμό των μορφών, της θέσης και της θέας του κάθε σπιτιού. Στρατηγική μας είναι να δουλεύουμε σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο και τους οικολόγους για να διασφαλίσουμε πως όλες οι παράμετροι λαμβάνονται υπόψη», τονίζει ο διευθυντής του ξενοδοχείου Andrew Stembridge.