Όποιος έχει βρεθεί στο Πάπιγκο σίγουρα θα έχει ακούσει για τις περίφημες κολυμπήθρες. Τα κοιλώματα στα ασβεστολιθικά πετρώματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τα νερά του ρέματος Ρογκοβού και συγκεκριμένα από την κίνησή τους. Το ρέμα σχηματίζει στην πραγματικότητα φυσικές πισίνες που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδανικές ακόμη και για βουτιές. Το συγκεκριμένο ρέμα προέρχεται από την δυτική κορυφή της Τύμφης, δηλαδή τον Λάπατο και περνάει ανάμεσα στα δύο χωριά, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο.

Οι κολυμπήθρες και το τοπίο γύρω από αυτές είναι απλά μαγευτικό όλες τις εποχές του χρόνου. Η διαδρομή για να φτάσεις κανείς στις κολυμπήθρες δεν είναι μεγάλη και σίγουρα το τοπίο και η ομορφιά της φύσης θα ανταμείβουν τον ταξιδιώτη. Το νερό είναι πάντα κρύο και οι λίγο τολμηροί που κάνουν μπάνιο σε ποτάμι δοκιμάζουν να κάνουν βουτιές.

Η πυκνή βλάστηση, οι καταρράκτες, οι βράχοι και οι αλλεπάλληλες «πισίνες» δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό που μόνο όποιος το δει από κοντά μπορεί να καταλάβει πλήρως την ομορφιά του.