Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και στο Αιγαίο βρίσκεται ένα νησί, το οποίο αν και είναι αρκετά γνωστό, στην πραγματικότητα αποτελεί έναν «κρυφό επίγειο παράδεισο» σύμφωνα με τη «The Sun».

Η thesun.co.uk αναφέρει πως η Φολέγανδρος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από Σαντορίνη και Μύκονο, αν και παραμένει «ανέγγιχτη από τους τουρίστες».

Το CNN έχει κατατάξει το συγκεκριμένο μέρος στα «επτά πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης», σημειώνοντας πως «οι δρόμοι της Σαντορίνης είναι γεμάτοι κόσμο. Αλλά στη Φολέγανδρο, ένα κοντινό νησί, θα βρείτε παρόμοια αρχιτεκτονική, πλακόστρωτους δρόμους σε σχιστόλιθο, ασβεστωμένα κτίρια διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια και την περιστασιακή ελληνορθόδοξη εκκλησία με έναν φωτεινό μπλε τρούλο, χωρίς τα τεράστια πλήθη».

Φολέγανδρος

«Προσφέρεται για ένα απομονωμένο μπάνιο, πεζοπορία στο Κάτεργο, μια απάνεμη παραλία όπου απαλά, σμαραγδένια γαλάζια κύματα περιτριγυρίζουν τη βοτσαλωτή ακτή», προσθέτει στη συνέχεια.

Μάλιστα, η Φολέγανδρος είναι εύκολα προσβάσιμη με πλοίο από την Αθήνα, με καθημερινές αναχωρήσεις και αφίξεις.

Η παραλία Καραβοστάσι και η Αγκάλη είναι μερικές από τις δημοφιλείς αμμουδιές, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε παραδοσιακά σπίτια με θέα στη θάλασσα από μόλις 30 ευρώ περίπου ανά διανυκτέρευση, αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.