Δευτέρα ή καλύτερα, Τσαγκαροδευτέρα και είμαστε σίγουροι πως η διάθεσή σας αυτή τη στιγμή είναι: «πότε θα έρθουν οι διακοπές». Ειδικά τώρα που ο καιρός είναι άκρως ανοιξιάτικος και μας έχει ξεσηκώσει όλους.

Αλλά δεν χρειάζεται να μετράτε σαν τους φαντάρους που περιμένουν την απόλυση, μέχρι να έρθουν οι διακοπές του Πάσχα ή ακόμα και οι καλοκαιρινές για να φύγετε από το κλεινόν άστυ. Μπορείτε να κάνετε μία διήμερη απόδραση. Μάλιστα, αν έχετε παιδιά, υπάρχουν ιδανικοί προορισμοί, πολύ κοντά στην Αθήνα που θα το ευχαριστηθείτε οικογενειακώς.

Ναύπλιο

Ναύπλιο

Μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές. Αλλά την άνοιξη, είναι ακόμα πιο ωραίο. Απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα και θεωρείται ιδανικός προορισμός και για οικογένειες.

Ναύπλιο

Όμορφες πλατείες για να παίξουν τα παιδιά κι εσείς να απολαύσετε τον καφέ σας, γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια με βουκαμβίλιες και παλαιά αρχοντικά θα σας μαγέψουν. Η επίσκεψη στο επιβλητικό Παλαμήδι, θα σας ανταμείψει με την ανεμπόδιστη θέα στο λιμάνι και το φρούριο Μπούρτζι. Αλλά και θα σας θυμώσει, βλέποντας τη φυλακή του Κολοκοτρώνη. Οι ανοιξιάτικες βόλτες στην Παλιά Πόλη είναι απίστευτες, ενώ μην πείτε όχι στα παιδιά για μια βόλτα με το τρενάκι.

Χαλκίδα

Χαλκίδα

Απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήνα, κι εκτός από ιδανική επιλογή για μονοήμερη απόδραση, είναι μία καλή επιλογή και για διήμερο ταξίδι. Μπορείτε να περπατήσετε στην παραλία και να πιείτε τον πρωινό σας καφέ παρακολουθώντας τα «τρελά νερά» να αλλάζουν ροή ανά 6 ώρες.

Χαλκίδα

Στην Χαλκίδα θα απολαύσετε στα γραφικά ταβερνάκια τα θαλασσινά σας, ενώ στα χωριά της Εύβοιας α απολαύσετε λαχταριστά ψητά.

Λουτράκι

Λουτράκι

Απέχει, επίσης, μία ώρα από την Αθήνα και είναι ο ιδανικός προορισμός για μια σύντομη απόδραση. Το Λουτράκι μπορείτε να το επιλέξετε και για ένα διήμερο, καθώς πολλά όμορφα πράγματα να δείτε και να κάνετε. Θα απολαύσετε τον καφέ σας ή το φαγητό στην παραλία που την έχουν διαμορφώσει και είναι κούκλα και τέλεια για περατζάδα.

Λουτράκι

Μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στους καταρράκτες Λουτρακίου, ενώ μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Πάρκο Δεξαμενής για ατελείωτο παιχνίδι για τα παιδιά και καφεδάκι για εσάς. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τα γύρω μέρη, όπως η Λίμνη Βουλιαγμένης,. το Ηραίον, ο Ισθμός, αλλά και η Αρχαία Κόρινθος.

Καλάβρυτα

Καλάβρυτα

Σε λιγότερο από 3 ώρες φτάνετε στα ιστορικά και γραφικά Καλάβρυτα. Εδώ, έχετε πολλά να κάνετε και να δείτε. Επισκεφτείτε το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του τόπου, την Αγία Λαύρα, αλλά και το Μέγα Σπήλαιο, ενώ ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης είναι ο Τόπος Θυσίας, στο λόφο του Καπή, όπου εκτελέστηκαν όλοι άνδρες των Καλαβρύτων από 14 ετών και πάνω.

Καλάβρυτα

Μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή με μία επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιμνών ενώ αξίζει να κάνετε τη διαδρομή Καλάβρυτα – Διακοπτό με τον Οδοντωτό, ο οποίος διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, σε μια συγκλονιστική διαδρομή.