Όμορφη, αρχοντική και κοσμοπολίτισσα, με μεγάλη κι ένδοξη ιστορία. Η Ύδρα είναι το νησί του Αργοσαρωνικού που αποτελεί αγαπημένο και κοντινό προορισμό την άνοιξη, ιδανική για μία απόδραση από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ιστορικός τόπος που αποπνέει αρχοντιά, η Ύδρα έχει χαρακτήρα ιδιαίτερο και ατμόσφαιρα μοναδική. Από τη μία είναι τα όμορφα πέτρινα κτίριά της με τις κόκκινες κεραμοσκεπές γύρω από το λιμάνι της, από την άλλη είναι η ησυχία λόγω της απουσίας μηχανοκίνητων μέσων. Και είναι και η ιστορική της αξία καθώς πρόκειται για το νησί των καπεταναίων της ελληνικής επανάστασης.

Ύδρα

Έχει, όμως, και την κοσμοπολίτικη πλευρά της. Η αύρα και η ακαταμάχητη αρχοντική ομορφιά της ανέκαθεν σαγήνευε τους εκπροσώπους ακόμη και του διεθνούς τζετ σετ, αλλά και σημαντικούς καλλιτέχνες.

Τι θα κάνετε στον Ύδρα

Η μετακίνηση στο νησί γίνεται πεζή, καθώς είναι διατηρητέο και απαγορεύεται η διέλευση των μηχανοκίνητων μέσων. Το πανέμορφο σκηνικό στο Παλιό Λιμάνι ανηφορίζει προς την παλαιότερη συνοικία ης Ύδρας, την Κιάφα.

Ύδρα

Εδώ, βρίσκεται το Μουσείο με το αρχείο της Επανάστασης, καθώς και τα εντυπωσιακά αρχοντικά των Κουντουριώτη, Μιαούλη, Τομπάζη, Κριεζή, Βούλγαρη, Τσαμάδων, που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Ύδρα

Περπατώντας μέχρι το Περίπτερο με τα χαρακτηριστικά μεγάλα κανόνια από την άλλη πλευρά της παραλιακής, και συνεχίζοντας προς Καμίνια, συναντάται το άγαλμα του Μιαούλη με τον προμαχώνα, που βρίσκονται από την άλλη πλευρά της παραλιακής οδού.

Ύδρα

Ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού είναι, επίσης, και η Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λιμάνι καθώς και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή. Άλλο ένα σημείο που αξίζει την προσοχή σας είναι το παλαιότερο φαρμακείο του νησιού (Φαρμακείο Ραφαλιά), που χρονολογείται στο 19ο αιώνα.

Ύδρα

Στα λιθόστρωτα σοκάκια της μικρής χώρας της Ύδρας όμορφες εικόνες από κουκλίστικα σπιτάκια και γραφικές εκκλησίες συνεπαίρνουν τον επισκέπτη του νησιού, ενώ όμορφα cafes και προσεγμένα εστιατόρια ενδείκνυνται για μια ευχάριστη στάση.

Τέλος, κοντά στο λιμάνι της Ύδρας και εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια είναι οι παραλίες Σπηλιά, Υδρονέτα, Αυλάκι και Μανδράκι για όσους θέλουν να απολαύσουν λίγη ακόμη θάλασσα.