Πρόκειται – και όχι άδικα – για μία από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας. Και όποιος την επισκέπτεται από κοντά, δεν έχει παρά να συμφωνήσει. Ο λόγος για την Ορεστιάδα, τη λίμνη της Καστοριάς, που είναι ένα πραγματικό στολίδι.

Ένας υδάτινος τόπος μοναδικής ομορφιάς σε μια φυσική λεκάνη που περικλείεται από βουνά. Στα 630 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι η ενδέκατη σε μέγεθος λίμνη στην Ελλάδα και οι εικόνες που θα συναντήσει κανείς εκεί είναι μοναδικές και γεμάτες ηρεμία.

Λίμνη Καστορίας

Ωστόσο, την Ορεστιάδα δεν την χαζεύεις μόνο… Μπορείς να κάνεις αρκετές δραστηριότητες, κάποιες ενδεχομένως δεν τις φαντάζεσαι, όπως κολύμπι στα δροσερά και καθαρά νερά της!

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε στη λίμνη της Καστοριάς

Λίμνη Καστορίας

Περπάτημα

Ο γύρος της λίμνης με τα πόδια, με τις πυκνές οξιές και τα θεόρατα πλατάνια να δημιουργούν ένα άκρως απόκοσμο σκηνικό, στις εμπειρίες που σίγουρα αξίζει να ζήσει ο επισκέπτης της πόλης. Πελεκάνοι και πάπιες «παίζουν» με τα νερά της λίμνης, την ώρα που οι ψαράδες κωπηλατούν όρθιοι τις βάρκες τους.

Λίμνη Καστορίας

Κολύμπι

Το βάθος της λίμνης κυμαίνεται από 1,5 μέχρι και 12 μέτρα, με τη μέση θερμοκρασία της, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, να θεωρείται καλή για κολύμπι. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι εκείνοι που κολυμπούν στα δροσερά νερά της, καθώς υπάρχουν σημεία που ενδείκνυνται για μπάνιο.

Λίμνη Καστορίας

Αθλητικές δραστηριότητες

Η λίμνη Καστοριάς, είναι επίσης, γνωστός προορισμός αναζωογονητικής απόδρασης. Μπορείτε να κάνετε θαλάσσιο ποδήλατο, κανό καγιάκ, αλλά και να περιηγηθείτε στη μεγάλη της έκταση και τα ειδυλλιακά της τοπία, με το καραβάκι «ΟΛΥΜΠΙΑ».