Το Γαλαξίδι (ή Γαλαξείδι) είναι ένας υπέροχος προορισμός για όλες τις εποχές. Μάλιστα, την άνοιξη είναι πολλοί εκείνοι που το επιλέγουν ως σύντομη απόδραση. Υπάρχουν πράγματι αρκετοί λόγοι για να επισκεφτείτε την πανέμορφη πόλη της Φωκίδας.

Παρακάτω, σας έχουμε 5 λόγους για να είναι το Γαλαξίδι η επόμενη κοντινή σας απόδραση την άνοιξη, και όχι μόνο.

Είναι κοντά στην Αθήνα

Το Γαλαξίδι απέχει περίπου 2 με 2,5 ώρες από την Αθήνα που σημαίνει ότι μπορείτε να το επιλέξετε για μια μονοήμερη εκδρομή ή για ένα Σαββατοκύριακο. Επίσης, η διαδρομή προς την πόλη που βρίσκεται στο αριστερό τμήμα του κόλπου της Ιτέας είναι πολύ ωραία. Μπορείτε να επιλέξετε τη διαδρομή από τον επαρχιακό προς Θήβα που είναι οικονομικότερη και κατά 20 λεπτά μεγαλύτερη χρονικά.

Γαλαξίδι

Ένας υπέροχος προορισμός

Το Γαλαξίδι -το αποκαλούν και «στεριανό νησί»- βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου και, συγκεκριμένα, στη δυτική πλευρά του κόλπου της Ιτέας, ενώ η αρχοντική ομορφιά του προκαλεί τον θαυμασμό των επισκεπτών. Το ένδοξο ναυτικό παρελθόν της περιοχής έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του. Στις αρχές του 19ου αιώνα υπήρξε μια σπουδαία ναυτική πολιτεία, ενώ τα πλινθόκτιστα αρχοντικά ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή. Με λίγα λόγια πρόκειται για μία πανέμορφη πόλη με μια ρομαντική διάθεση που αξίζει να την επισκεφτείτε, ειδικά αυτή την εποχή.

Γαλαξίδι

Βόλτες και ρομαντικοί περίπατοι

Απολαύστε την επίσκεψη στο Γαλαξίδι με χαλαρές βόλτες και ρομαντικούς περιπάτους δίπλα στη θάλασσα και φόντο τα γραφικά σπίτια του οικισμού. Η αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους αλλά και την παράδοσή του έχει συμβάλει στη διατήρηση του χαρακτήρα του Γαλαξιδίου. Και φυσικά, ο πρωινός καφές στην Ακτή Οιάνθειας θα σας αποζημιώσει για την επιλογή σας.

Γαλαξίδι

Τα αξιοθέατα

Αυτό που θα θαυμάσετε με το που θα πατήσετε το πόδι σας στο Γαλαξίδι είναι τα αρχοντικά του, από τα οποία τα πρώτα χτίστηκαν το 1850, ενώ πολλά σπίτια έχουν ταβάνια σχεδιασμένα από ιταλούς ζωγράφους. Μπορείτε, επίσης, να ανεβείτε στον λόφο Ξηροτύρι, βόρεια του Γαλαξιδίου, όπου βρίσκεται η σπηλιά Αγκώνα με σταλακτίτες, σκαλιστά σκαλοπάτια και ένα αρχαίο πιθάρι σφηνωμένο στον πυθμένα της.

Γαλαξίδι

Ανάμεσα στα αξιοθέατα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί, είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, το παλιό Σχολείο και το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο, στο οποίο αξίζει να αφιερώσετε χρόνο από τη βόλτα σας για να δείτε σπουδαία εκθέματα, ανάμεσα στα οποία και η Ναυτική Πινακοθήκη του Γαλαξιδίου.

Γαλαξίδι

Οι γύρω εξορμήσεις

Αν έχετε περισσότερο χρόνο, μια ωραία ιδέα είναι να επισκεφθείτε τις κοντινές περιοχές. Πρώτος και καλύτερος προορισμός οι Δελφοί, το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ. από το Γαλαξίδι. Μπορείτε επίσης να πεταχτείτε μέχρι την Άμφισσα, την πρωτεύουσα του νομού Φωκίδας, την παραθαλάσσια Ιτέα αλλά και την Αράχωβα.