Παρίσι, Ρώμη, Βενετία, Μαλδίβες (για κάτι πιο εξωτικό) είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ταξίδι του μέλιτος. Ωστόσο, υπάρχουν και πάρα πολλά μέρη στον κόσμο, εξίσου ρομαντικά, περιπετειώδη ή εξωτικά, που θα κάνουν το ταξίδι σας αξέχαστο.

Μέρη άγνωστα ή που δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο άλλα, αλλά σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε· και το γαμήλιο ταξίδι είναι η καλύτερη ευκαιρία.

Αμάλφι – Ιταλία

Το μαγευτικό Αμάλφι, που βρίσκεται στην επαρχία Σαλέρνο της Ιταλίας, είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στο Αμάλφι θα απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα, ξέγνοιαστες βόλτες σε εκπληκτικά τοπία και πεντανόστιμα πιάτα από την εξαιρετική τοπική κουζίνα!

Το Αμάλφι με τα πολύχρωμα σπίτια, που στέκονται πάνω στις απότομες πλαγιές των βουνών Lattari και «κόβουν» την ανάσα, είναι ένα μέρος με μεγάλη ιστορία, που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική, το μπαρόκ στυλ των επιβλητικών εκκλησιών του, τα μουσεία και τους εντυπωσιακούς πύργους. Η καλύτερη περίοδος για να το επισκεφτείς είναι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι – Τανζανία

Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι

Αν θέλεις να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία ζωής, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τανζανία, τη χώρα της Αφρικής που ενδείκνυται για σαφάρι. Εδώ θα συναντήσεις τη μαγεία της άγριας ζωής της Σαβάνας. Ειδικά, στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι (Serengeti), που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Τανζανίας και καλύπτει μία τεράστια έκταση σχεδόν 15.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η ονομασία του πάρκου κυριολεκτικά σημαίνει «ο τόπος που πάντα κινείται».

Στα σύνορα με το Εθνικό Καταφύγιο Masai Mara και την Περιοχή Προστασίας του Ngorongoro, στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι θα συναντήσετε οικογένειες ελεφάντων, λιοντάρια, βουβάλια, ζέβρες, λεοπαρδάλεις και άλλα άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Ιδανική περίοδος επίσκεψης είναι μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το επισκεφτείτε τους υπόλοιπους μήνες.

Σεϋχέλλες

Σευχέλλες

«Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες» τραγουδούσε κάποτε η Πωλίνα. Σε αυτό το σύμπλεγμα νησιών στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Τανζανίας, θα ζήσετε μία μοναδική εμπειρία. Και άσχετα με το ελληνικό τραγούδι, οι Σεϋχέλλες αποτελούν τον πιο ρομαντικό προορισμό για ταξίδι του μέλιτος. Εξάλλου, είναι το μέρος που επέλεξαν και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλεντον όταν παντρεύτηκαν.

Το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, το Mahe, κατακλύζεται από τροπική βλάστηση, ενώ το περιβάλλουν παράξενοι γρανιτένιοι βράχοι. Η διάσημη παραλία του Βeau Vallon διαθέτει πολυτελή συγκροτήματα, που παρέχουν πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες όπως windsurfing, kayaking και diving.
Στην πρωτεύουσα Βικτώρια θα απολαύσετε μοναδικές βόλτες στην αγορά, ενώ στα μικρότερα νησιά, Praslin και La Digue, θα ζήσετε ρομαντικές στιγμές. Το κλίμα των Σεϋχελλών είναι πάντα ζεστό και αυτό τις καθιστά έναν προορισμό, που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί όλο το χρόνο.

Ρατζαστάν – Ινδία

Αν θέλετε στο γαμήλιο ταξίδι σας να νιώσετε σαν… μαχαραγιάδες, τότε επιβάλλεται η επίσκεψη στο Ρατζαστάν της Ινδίας. Είναι η γη των Μαχαραγιάδων, των πλούσιων Ινδών με τα εντυπωσιακά παλάτια, η ρομαντική πλευρά της χώρας. Η Τζαϊπούρ ή αλλιώς Ροζ Πόλη είναι η πρωτεύουσα του Ρατζαστάν. Έχει εντυπωσιακά φρούρια πάνω σε λόφους, περίλαμπρα παλάτια και παζάρια γεμάτα ευκαιρίες. Το υδάτινο παλάτι της Jal Mahal χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.

Επισκεφθείτε το φρούριο Αμέρ, μόλις 11 χιλιόμετρα έξω από την Τζαϊπούρ, με τους καταπράσινους λόφους που το περιτριγυρίζουν να καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης Μαότα. Για ένα οδοιπορικό στους δρόμους των καραβανιών, η Τζάισαλμερ, η Χρυσή Πόλη της ερήμου φυλάσσεται από τείχη που φτάνουν τα 70 μέτρα σε ύψος. Στο εσωτερικό τους εκτυλίσσεται ένα σκηνικό βγαλμένο από τα παραμύθια, με ελέφαντες να φυλάνε το μέγαρο Nathmal Ji Ki Haveli και τους εμπόρους να πουλάνε εξωτικά μυρωδικά στις υπαίθριες αγορές. Για τους λάτρεις της περιπέτειας στο Εθνικό Πάρκο της Ερήμου, που βρίσκεται στην Μεγάλη Έρημο Thar, πραγματοποιούνται σαφάρι με τζιπ στους τεράστιους αμμόλοφους.

Γαλλική Πολυνησία

Αν υπάρχει παράδεισος επί γης, τότε η Γαλλική Πολυνησία διεκδικεί άξια τον τίτλο. Στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, η Ταϊτή, που, για χάρη της ο Μάρλον Μπράντο άφησε το Χόλιγουντ, η Μουρέα, η Μπόρα Μπόρα και τα άλλα 118 νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας συνθέτουν ένα απίστευτο σκηνικό.

Το ταξίδι αυτό θα σας μείνει αξέχαστο. Η Ταϊτή θα σας κάνει να κολλήσετε, το ηφαιστειογενές Μπόρα Μπόρα, με τις γαλάζιες λίμνες και τις κοραλλιογενείς νησίδες, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, ενώ τα υπόλοιπα μικρότερα νησιά με τα παραδοσιακά lodges θα σας κάνουν να μη θέλετε να φύγετε ποτέ από εκεί.