Ένα απίστευτα γραφικό χωριό στην κοιλάδα των Ελβετικών Άλπεων (πιο συγκεκριμένα στην ορεινή περιοχή του καντονιού της Βέρνης), το Lauterbrunnen είναι γνωστό για την εκπληκτική φυσική ομορφιά του.

Εδώ το βλέμμα κεντρίζουν πανύψηλα βράχια, εντυπωσιακές και κάθετες βουνοκορφές, ανθισμένα λιβάδια και μερικοί από τους ψηλότερους καταρράκτες ελεύθερης ροής στην Ευρώπη. Εικόνες που δημιουργούν την εντύπωση ότι το μέρος έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού.

Μάλιστα, πρόκειται για το τοπίο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον J.R.R. Tolkien για τη φανταστική κοιλάδα του Rivendell στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Υπάρχουν πολλά πράγματα να δει και να κάνει κανείς στο υπέροχο Lauterbrunnen, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης, των συγκινήσεων, αλλά και όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό της Ελβετίας.

Από την πεζοπορία και το σκι μέχρι την περιήγηση στα αξιοθέατα και την εξαιρετική γαστρονομία, υπάρχει κάτι για όλους σε αυτό το γοητευτικό χωριό. Οι επισκέπτες του Lauterbrunnen μπορούν να εξερευνήσουν τη γραφική κοιλάδα με τα πόδια ή να ανέβουν με το τρένο στην κορυφή των βουνών για πανοραμική θέα και φυσικά, να κάνουν μια χαλαρή βόλτα απολαμβάνοντας το γραφικό τοπίο. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι πολύχρωμα λουλούδια -όταν έχει λιώσει το χιόνι- και συχνά ακούγεται από μακριά ο ήχος των καμπανών των αγελάδων.

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του Lauterbrunnen

Το πιο διάσημο αξιοθέατο του χωριού είναι οι καταρράκτες Staubbach, που υψώνονται σε ύψος 300 μέτρων και πέφτουν στους βράχους πάνω από το χωριό. Μια εικόνα που σίγουρα κόβει την ανάσα! Άλλοι δημοφιλείς καταρράκτες του Lauterbrunnen είναι και οι Trümmelbach, οι οποίοι βρίσκονται στο εσωτερικό ενός βουνού και είναι προσβάσιμοι μέσω μιας σειράς σηράγγων και ανελκυστήρων.

Εκτός από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του, ωστόσο, το Lauterbrunnen προσφέρει μια σειρά από επιλογές διαμονής -από πολυτελή μπουτίκ ξενοδοχεία μέχρι οικονομικούς ξενώνες.

Πρόκειται ίσως για ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτεί κανείς, αν θέλει να γνωρίσει από κοντά την ομορφιά των Ελβετικών Άλπεων.