Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 19: Μόσχα, Ρωσία

Η επιβλητική πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα, παραποτάμου του Βόλγα, στο δυτικό μέρος της χώρας.

Είναι απ’ τα μεγαλύτερα διοικητικά, πολιτιστικά, συγκοινωνιακά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας, ενώ παράλληλα εδώ παράγεται σημαντικό ποσοστό του συνόλου των βιομηχανικών προϊόντων της Ρωσίας.

Έχοντας εξέχουσα θέση στον τομέα των γραμμάτων και του πολιτισμού, η Μόσχα διαθέτει περίπου 70 μουσεία, πολλά από τα οποία χρονολογούνται πριν από τη σοσιαλιστική επανάσταση, πολλές βιβλιοθήκες, με πιο γνωστή εκείνη του Λένιν και πολλά θέατρα, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι το Μπολσόι.

Οι επισκέπτες της πόλης θα χρειαστούν αρκετές μέρες για να ανακαλύψουν τις ομορφιές και τα κρυμμένα μυστικά της.

Ένα από τα αξιοθέατα, που δεν πρέπει να χάσετε είναι αναμφισβήτητα το Κρεμλίνο. Πρόκειται για το αρχαιότερο τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας και συνάμα το ιστορικό της κέντρο. Είναι ένα ιστορικό οχυρωμένο συγκρότημα διοικητικών κτιρίων, που βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας δίπλα στον ποταμό Μόσχοβα

Το αρχιτεκτονικό σύνολο του Κρεμλίνου της Μόσχας, που πέρα από τα οχυρωματικά έργα περιλαμβάνει και διάφορα κοσμικά και εκκλησιαστικά κτίρια διαφόρων εποχών, διαθέτει επίσης έναν μουσειακό χώρο και βρίσκεται από το 1990 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Την ίδια χρονιά στον κατάλογο της UNESCO προστέθηκε και η περίφημη Κόκκινη Πλατεία, η οποία χωρίζει το Κρεμλίνο, την πρώην βασιλική ακρόπολη και τη σημερινή επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας, από μια ιστορική συνοικία γνωστή ως Κιτάι Γκόροντ.

Στο νοτιοανατολικό άκρο της Κόκκινης Πλατείας δεσπόζει ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου, ο οποίος αποτελείται από εννέα παρεκκλήσια. Η εντυπωσιακή του πολυχρωμία εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της πόλης, ενώ αποτελεί το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ρωσικής αρχιτεκτονικής που σχετίζεται με τη ναοδομία και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1990.

Αξίζει ακόμα να δείτε το Μαυσωλείο του Λένιν με το ταριχευμένο σώμα του ηγέτη της σοβιετικής επανάστασης, την Κρατική Πινακοθήκη Τετιακόφ, το Κρατικό Iστορικό Mουσείο της Ρωσίας και τόσα ακόμα.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!