Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 77: Λάγος, Πορτογαλία

Η πόλη Λάγος είναι μια από τις μεγαλύτερες στην νότια περιοχή Algarve της Πορτογαλίας, με την ιστορία της να χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Το μικρό αυτό αλλοτινό ψαροχώρι, έχει μετατραπεί σήμερα σε πόλος έλξης, κυρίως Ευρωπαίων τουριστών, οι οποίοι γοητεύονται από τις πανέμορφες παραλίες της, με τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, που δημιουργούν ένα ειδυλλιακό καλοκαιρινό σκηνικό.

Η πόλη φημίζεται ακόμα για την έντονη νυχτερινή ζωή της και τα καλοκαιρινά πάρτι, ενώ και οι τουριστικές της υποδομές έχουν αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Μάλιστα, το 2012 η ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor ανέδειξε πρώτο το Λάγος στη λίστα με τους “15 προορισμούς σε τουριστική ανάπτυξη”.

Παράλληλα, το Λάγος ήταν το ιστορικό κέντρο της πορτογαλικής περιόδου των ανακαλύψεων και φιλοξένησε συχνά διάσημους θαλασσοπόρους, ναυπηγεία, ακόμα και κέντρο εμπορίου σκλάβων.

Από την εντυπωσιακή ακτογραμμή του αξίζει να επισκεφθείτε τις παραλίες Paria Dom Ana και Praia do Camilo. Είναι ελαφρώς απομονωμένες από τον έξω κόσμο με βράχια να τις περιβάλλουν, ενώ οι Meia Praia και Praia San Roque στα ανατολικά της πόλης έχουν πολύ περισσότερο χώρο για μπάνιο, αλλά είναι λιγότερο γραφικές.

Στο Λάγος θα φτάσετε οδικώς από τη Λισαβόνα, ενώ με τρένο υπάρχει απευθείας δρομολόγιο από την πόλη Φάρος.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!