Τα λαμπρά μυαλά του μέλλοντος, από 10 χρονών και πάνω, θα έχουν τη δυνατότητα από την 1η Αυγούστου να «κατασκευάσουν» το NASA Mars Rover Perseverance, συναρμολογώντας 1.132 κυβάκια της γνωστής δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών Lego. Το ύψους 23 περίπου εκατοστών αντίγραφο έχει σύστημα πηδαλιούχησης 360 μοιρών και κινητό βραχίονα, καθώς και σύστημα ανάρτησης που του επιτρέπει να διατρέχει ανώμαλο έδαφος πάνω στους έξι τροχούς του, όπως ακριβώς και το πρωτότυπο.

Επιπλέον, συνοδεύεται από αντίγραφο του ελικοπτέρου Ingenuity, του βοηθού του Perseverance. Η εφαρμογή Technic AR, τέλος, επιτρέπει στους φανατικούς θαυμαστές να απολαύσουν το σετ και φυσικά και ψηφιακά και να βρουν περισσότερα για τις αποστολές του Perseverance πάνω στον πλανήτη Άρη και να αποκτήσουν δυνατότητα ματιάς στις καιρικές συνθήκες στον Κόκκινο Πλανήτη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είχα πάντα ενθουσιασμό για το Διάστημα και η σχεδιαστική διαδικασία μού επέτρεψε να εξερευνήσω το ενδιαφέρον μου καθώς αναδημιούργησα την απίστευτη μηχανική που ανέπτυξε η πρωτοπόρα ομάδα στη NASA» είπε ο ντιζάινερ στον LEGO Group, Luke Cragin. «Ευελπιστούμε τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του μοντέλου να συμβάλλουν στο να εισάγουν τους νεαρούς λάτρεις του Διαστήματος στον κόσμο της μηχανικής και να τους ενθαρρύνουν να θέσουν μεγαλόπνοους στόχους στο μέλλον», πρόσθεσε.