Με πολλή μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, η εκδήλωση για το λανσάρισμα του Twitter στην ελληνική αγορά, που διοργάνωσε η Httpool, αντιπρόσωπος του Twitter και στη ελληνική διαφημιστική αγορά μεταξύ άλλων.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση τόσο από στελέχη της διαφήμισης και του marketing, όσο και από δημοσιογράφους και VIP καλεσμένους, γνωστούς χρήστες του Twitter.

Την εκδήλωση προλόγισε ο γενικός διευθυντής της Httpool στην Ελλάδα, κ. Βαγγέλης Ματιάτος λέγοντας πως είναι μεγάλη τους τιμή και είναι ιδιαίτερα περήφανοι που είναι οι εκπρόσωποι του Twitter στην Ελλάδα. Μια συνεργασία που -όπως τόνισε- ξεκινάει σε μία εξαιρετική στιγμή, με το Twitter να αποτελεί βασικό κομμάτι της επικοινωνίας και στην Ελλάδα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα το video του Γιάννη Βαρουφάκη και τη γέννα της Ελένης Μενεγάκη που δημιούργησαν τεράστια σε αριθμό trends στο Twitter.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Niall Horgan (Νάιλ Χόργκαν), Partner Manager EMEA στο Twitter με έδρα το Δουβλίνο, εκφράζοντας τη χαρά του που βρίσκεται στην Αθήνα και στο λανσάρισμα του Twitter στην ελληνική αγορά, δίνοντας μάλιστα και το hashtag του event, το #Hello Greece

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που κάνουν το Twitter μία καταπληκτική πλατφόρμα επικοινωνίας -άμεσο, ζωντανό, δημόσιο, ευνοεί τη συζήτηση- έδωσε στοιχεία έρευνας σχετικής με τη χρήση του Twitter και ανέφερε και κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα. Τόνισε ιδιαίτερα την επιθυμία των ανθρώπων να συνδέονται άμεσα με κάποιο γεγονός και να το μοιράζονται δημιουργώντας trends ενώ έδωσε και χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να σχεδιάζουν αποτελεσματικές καμπάνιες στο Twitter.

Κάθε μέρα αποστέλλονται πάνω από 500 εκατομμύρια tweets ενώ το 80% των χρηστών συνδέεται στο Twitter μέσω κινητού ή ταμπλέτας. Έρευνες απέδειξαν ότι κάποιος θυμάται περισσότερο κάτι που έχει δει στο Twitter παρά αλλού.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, προσκλήθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου -γνωστός χρήστης του Twitter- σε διαφορετικό ρόλο από το συνηθισμένο, αφού βρέθηκε ο ίδιος συνεντευξιαζόμενος από τον Niall Horgan. Μίλησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και χιούμορ για την εμπειρία του στο Twitter, τόνισε πόσο πολύ τον έχει βοηθήσει να γίνει καλύτερος στη δουλειά του και πως το χρησιμοποιεί καθημερινά και σαν εργαλείο δουλειάς και έδωσε τη συμβουλή: «Μην ανοίγετε λογαριασμό, αν δεν είστε αποφασισμένοι να ανοίξετε λογαριασμό».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Ηλίας Ψινάκης, Ανδρέας Γ. Κουρής, Μαρία Ηλιάκη, Μαρία Μπακοδήμου, Θέμης Γεωργαντάς, Νόνη Δούνια, Γιώργος Λιανός, Ηλίας Βρεττός, Άκης Πετρετζίκης, Εύη Φραγκάκη, κ.ά.