Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για το χολιγουντιανό στούντιο παραγωγής ταινιών, Sony Pictures. Λίγες μέρες μετά την επίθεση χάκερ που δέχτηκαν, οι άνθρωποι της εταιρείας είδαν μερικές από τις ταινίες τους που ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει, να βγαίνουν στο ίντερνετ και να μοιράζονται μέσω torrent!

Μεταξύ των νέων ταινιών της Sony Pictures που κυκλοφορούν σε γνωστά site διαμοιρασμού αρχείων, περιλαμβάνονται οι νέες παραγωγές «Annie» «Mr. Turner», «Still Alice» καθώς και το πολεμικό «Fury» με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τελευταία ταινία, αν και παίζεται στις αμερικανικές αίθουσες παραπάνω από 6 εβδομάδες, είναι πλέον η δεύτερη πιο δημοφιλής ταινία στα sites διαμοιρασμού αρχείων.

Οι νέες ταινίες είναι πιθανό να βρέθηκαν στα χέρια των χάκερ μετά την επίθεση που δέχτηκαν οι servers της εταιρείας, την προηγούμενη βδομάδα. Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα, όλοι οι υπολογιστές της εταιρείας να αχρηστευτούν. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Φύλακες της Ειρήνης» («Guardians of Peace», GOP), η οποία στο μήνυμα που εμφανίζονταν στις οθόνες των υπολογιστών, ζητούσε πρόσβαση σε οικονομικά έγγραφα.

Μάλιστα, δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι η επίθεση είναι πιθανόν να σχετίζεται με τη Βόρεια Κορέα, καθώς σε λίγο καιρό αναμένεται η κυκλοφορία της κωμωδίας «The Interview» που διακωμωδεί τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Η είδηση για το φιλμ είχε προκαλέσει την οργή της Πιονγκγιάνγκ, η οποία έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια και απείλησε με αντίποινα.