«Καληνύχτα 2014, καλημέρα 2015» λέει η Valve στα Steam Machines, κι αυτό ελέω του χειριστηρίου, του Steam Controller, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και περίπου στο μέσο της ανάπτυξής του.

Όπως αναφέρει ο Eric Hope στην Steam Universe community page, το feedback που έρχεται είναι πολύτιμο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης του πρωτότυπου, τουλάχιστον της τελευταίας έκδοσης που έχουμε δει και απεικονίζεται στη φωτογραφία.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Hope δηλώνει ότι είναι πιο ρεαλιστικό να βγει στην αγορά το 2015, παρά στο τέλος του 2014, κάτι που προφανώς επηρεάζει την κυκλοφορία των Steam Machines, για την ακρίβεια την προσδιορίζει για την ίδια χρονική περίοδο.

Η καλύτερη δυνατή gaming εμπειρία είναι ο στόχος της Valve, συνεπώς δεν πρόκειται να γίνουν εκπτώσεις στο τελικό αποτέλεσμα, δηλώνει ο Hope, άρα η αναβολή κρίνεται αναγκαία.

Βέβαια, η εταιρεία δεν αναφέρει επί λέξη ότι «τα Steam Machines θα κυκλοφορήσουν το 2015 και όχι το 2014», αλλά χωρίς το χειριστήριο, το οποίο θεωρείται βασικό συστατικό της εμπειρίας και της νέας συνολικής πρότασης που φιλοδοξεί να καταθέσει η Valve στο gaming (SteamOS, Steam Controller, Steam Machines), είναι μάλλον απίθανο να συμβεί κάτι διαφορετικό.

Πηγή: thegang.gr