Οι φήμες για το επερχόμενο iPhone της Apple καλά κρατούν. Τον τελευταίο καιρό πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν πως η Apple θα παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα iPhone. Ένα με μια οθόνη 4,7 ιντσών και μια μεγαλύτερη συσκευή που θα αποτελέσει και την είσοδο της Apple στην κατηγορία των Phablets με οθόνη 5,5 ιντσών.

Νέες φήμες θέλουν το μοντέλο των 5,5 ιντσών να καθυστερεί και η κυκλοφορία του να μετατίθεται για κάποια στιγμή μέσα στο 2015. Σύμφωνα με πηγές από την Ταϊβάν, αυτό οφείλεται στο γεγονός του πόσο λεπτή θα είναι σαν συσκευή.

Το «The Commercial Times» αναφέρει πως οι μηχανικοί της Apple στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια πολύ λεπτή συσκευή αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στο να κάνουν κάτι αντίστοιχο και με την μπαταρία.

Συγκεκριμένα η Apple φέρεται να ζήτησε από τους προμηθευτές της να της παραδώσουν μπαταρίες που είναι μόλις 2mm ή λεπτότερες.

Αυτό έχει πολλές τεχνικές δυσκολίες ειδικά αν αναλογιστούμε πως τα τωρινά στάνταρ θέλουν τις μπαταρίες μεταξύ 2,8 και 2,9 χιλιοστών.

Αυτός λοιπόν φέρεται να είναι ο βασικός λόγος που το iPhone 6 των 5,5 ιντσών θα καθυστερήσει να βγει στην αγορά.

Σε αντίθεση για το 4,7 ιντσών μοντέλο το site αναφέρει πως όλα κινούνται ομαλά για την επίσημη παρουσίαση και κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που παρουσιάζει ένα νέο mock up ενός iPhone Pro που κάνει χρήση γραφίδας. Μάλλον οι δημιουργοί του δεν είχαν ακούσει ποτέ τον Steve Jobs που φώναζε: «Αν το smartphone έχει γραφίδα τότε οι μηχανικοί του κάνανε βλακεία».

Πηγή: appleworldhellas.com