Η εταιρεία ερευνών IHS υποστηρίζει πως η έλευση του Galaxy S IV θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στη Samsung μέσα στο 2013.

Το περασμένο έτος ήταν η πρώτη φορά που η Nokia έχασε την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά, με την κορεατική εταιρεία να συγκεντρώνει το 29% έναντι του 24% της φιλανδικής.

Η έρευνα της IHS δείχνει πως η Samsung θα καταφέρει να διπλασιάσει αυτή τη διαφορά από τους ανταγωνιστές της στο διάστημα 2012-2013.

Βέβαια δεν γίνεται αναφορά στα ακριβή ποσοστά που θα καταλάβει η κάθε εταιρία, όμως τονίζεται πως η Samsung θα παραμείνει σταθερά πρώτη με προβάδισμα της τάξης του 11% από τον δεύτερο.

Αυτή είναι μία πολύ αισιόδοξη εκτίμηση, που βασίζεται σε μία συσκευή που δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της στην αγορά. Η IHS όμως υποστηρίζει πως μέρος αυτής της αύξησης θα προέλθει από την πτωτική πορεία των αντιπάλων της Samsung.

Το μερίδιο της Nokia στην αγορά κινητών συσκευών διαρκώς πέφτει, ενώ ακόμα και αν η Apple λάβει πολύ μεγάλο μερίδιο, θεωρείται απίθανο να πλησιάσει αρκετά τη Samsung. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το 2012 η Apple κατείχε το 10% της παγκόσμιας αγοράς.

«Σε συνδυασμό με την τεράστια παγκόσμια διανομή, μέσω σχεδόν κάθε φορέα τηλεφωνίας, η νέα ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S IV θα βοηθήσει στην απότομη αύξηση του μεριδίου της εταιρείας στην αγορά μέσα στο 2013» σημειώνει ο αναλυτής της IHS Ian Fogg.

Το Galaxy S IV παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στα καταστήματα στα τέλη Απριλίου. Μπορεί, η Samsung να μη μας παρουσίασε κάτι το εξαιρετικά καινοτόμο, όμως σίγουρα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη αναβάθμιση του Galaxy S3 που δε θα αφήσει ασυγκίνητο το καταναλωτικό κοινό.

Το μερίδιο των 5 μεγαλύτερων κατασκευαστών το 2011 και το 2012…