Μπορεί οι κινούμενες εικόνες GIF να έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και περίπου 25 χρόνια, όμως μόλις πρόσφατα μας δόθηκε η δυνατότητα να μπορούμε να τις αναζητούμε με κάποιον εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Πριν από λίγο καιρό έκανε την εμφάνισή της η μηχανή αναζήτησης Giphy, που είχε σαν στόχο της την αποκλειστική αναζήτηση τέτοιων αρχείων.

Πλέον, η Google παρουσίασε μία νέα λειτουργία του Google Search, προσθέτοντας το αντίστοιχο φίλτρο στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης της.

Η χρήση της νέας επιλογής είναι πολύ απλή, αρκεί να κάνετε κανονικά την αναζήτησή σας και στη συνέχεια να επιλέξετε το μενού «Εργαλεία Αναζήτησης». Εκεί θα εμφανιστούν πολλές επιλογές φίλτρων.

Πατώντας την επιλογή «Οποιοσδήποτε Τύπος» και επιλέγοντας την κατηγορία «Κινούμενες» έχετε τη δυνατότητα να αναζητήσετε τα αρχεία GIF που ψάχνατε.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση θα βοηθήσει πολύ τους δημιουργούς τέτοιων εικόνων, καθώς και αυτούς που θέλουν να «στολίσουν» τους λογαριασμούς τους σε φόρουμ ή τις σελίδες τους με την ηλεκτρονική αυτή μορφή τέχνης.