Δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των παραγγελιών που έγιναν τις πρώτες ώρες μετά την διάθεση του iPhone 5 από το επίσημο κατάστημα της Apple, η εταιρεία όμως δήλωσε κάτι παραπάνω από ευχαριστημένη από την αυξημένη ζήτηση του νέου της smartphone.

«Ο αριθμός των παραγγελιών για το iPhone 5 ήταν απίστευτος» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο AllThingsD, «έχουμε ενθουσιαστεί από την ανταπόκριση των καταναλωτών.»

Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε μία ώρα εξαντλήθηκε το αρχικό απόθεμα της Apple, η οποία «πάγωσε» τις παραγγελίες μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ λίγες ώρες αργότερα εξαντλήθηκαν και τα αποθέματα της AT&T και της Verizon. Προς το παρόν η Sprint είναι η μοναδική εταιρεία που διαθέτει ακόμα απόθεμα. Μάλιστα η μηδενική διαθεσιμότητα σημαίνει πως όποιος παραγγείλει τώρα το iPhone 5 μέσω της Apple η των παρόχων θα το έχει στα χέρια του τις επόμενες δυο με τρείς εβδομάδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple δηλώνει ενθουσιασμένη με τον ανταπόκριση του κοινού. Πέρσι τον Οκτώβριο το iPhone 4S ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο παραγγελίες τις πρώτες 24 ώρες, με την Apple να δηλώνει πως ήταν « περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο νέο προϊόν». Ένα χρόνο νωρίτερα το iPhone 4 σημείωσε 600.000 παραγγελίες μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.