proho.gr

Μπορεί το Google+, η πλατφόρμα social media δηλαδή της Google, να έχει πάμπολλες λειτουργίες αλλά σίγουρα η πιο ενδιαφέρουσα είναι τα Google Hangouts. Πρόκειται για τη λειτουργία τηλεδιάσκεψης με την οποία μέχρι 10 άτομα μπορούσαν πολύ άνετα να συνομιλήσουν μεταξύ τους.

Προκειμένου όμως η Google να την αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο δημιούργησε το Hangouts on Air. Το Hangouts on Air είναι η δυνατότητα broadcasting. Η δυνατότητα δηλαδή να μεταδόσεις ζωντανά τη συνομιλία σου σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι πρόσφατα βέβαια η υπηρεσία δεν ήταν διαθέσιμη στην Ελλάδα. Ευτυχώς όμως η εταιρεία την έκανε πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας!

Πια, μέσω των Hangouts On Air οι Έλληνες χρήστες του Google+ θα μπορούν να:

– Μεταδώσουν live όποιο περιεχόμενο που επιθυμούν. Επιλέγοντας τη ρύθμιση «Enable Hangouts On Air», ο χρήστης μπορεί να μεταδώσει το δικό του live hangout -από το Google+ stream- στο YouTube κανάλι του ή στην ιστοσελίδα του, σε ολόκληρο τον κόσμο. Όχι μόνο τηλεδιασκέψεις βέβαια αλλά και ειδήσεις, ρεπορτάζ καθώς και webinars.

– Δουν πόσους θεατές έχουν. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει μέσα στο hangout πόσοι άνθρωποι παρακολουθούν εκείνη τη στιγμή.

– Μαγνητοσκοπήσουν και να μοιραστούν. Όταν ο χρήστης είναι off air, το video που έχει εγγραφεί ανεβαίνει στο YouTube κανάλι του χρήστη όπως και στο αρχικό Google+ post του. Με αυτό τον τρόπο είναι ευκολότερο να μοιραστεί κανείς και να συζητήσει την «εκπομπή» του, μετά το τέλος της μετάδοσής της.