Μπορεί τον τελευταίο καιρό η ASUS να έγινε γνωστή για την κατασκευή του Nexus 7, η αλήθεια όμως είναι ότι η Ταϊβανέζικη εταιρία στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει και άλλα, εξίσου αξιόλογα tablets, όπως αυτά της σειράς Transformer.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της, η ASUS σκοπεύει σύντομα να αναβαθμίσει τρία tablet της σειράς Transformer στο Jelly Bean. Πρόκειται για το ASUS Transformer Pad, το ASUS Transformer Pad Prime και το ASUS Transformer Pad Infinity. Η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει απλά πως η αναβάθμιση θα γίνει «στους επόμενους μήνες», χωρίς να προσφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Αξιότιμε πελάτη,

Εδώ στην ASUS, μια από τις κύριες δεσμεύσεις μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη εμπειρία. Συνεχώς πασχίζουμε να πετύχουμε αυτόν τον σκοπό μέσω συχνών αναβαθμίσεων λογισμικού και firmware.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πολλά από τα tablet μας πρόκειται να αναβαθμιστούν στο Android 4.1, Jelly Bean. Tα ASUS Transformer Pad, ASUS Transformer Pad Prime και ASUS Transformer Pad Infinity έχουν προγραμματιστεί να αναβαθμιστούν στους επόμενους μήνες. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες και το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα για τις αναβαθμίσεις λίγο πριν την κυκλοφορία τους.

Ερευνούμε ακόμα την πιθανότητα αναβάθμισης άλλων συσκευών αλλά δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το αν κάποια από τα προϊόντα μας θα λάβουν την αναβάθμιση.

Ευχαριστούμε για την συνεχή υποστήριξή σας.

ASUS»

Το περίεργο είναι πως από την ανακοίνωση λείπει και το πρώτο Transformer το οποίο δεν έχει κλείσει ούτε ένα χρόνο κυκλοφορίας. Βέβαια η ASUS μπορεί απλά να θέλει να προωθήσει τα νεότερα μοντέλα, αλλά είναι επιεικώς απαράδεκτο να μην υπάρξει έστω μια ανακοίνωση σχετικά με την πιθανότητα αναβάθμισης μιας τόσο νέας συσκευής.